2020 Makro Sanat Fotoğrafları

25.08.2020 / Kültür / Sanat / Çevre

Uluslararası Yılın Bahçe Fotoğrafçısı (IGPOTY) Yarışması 2020 Makro Sanat Fotoğrafları Konsepti’nin kazananları açıklandı.

2020 Makro Sanat Fotoğrafları

Yıl boyunca çok sayıda farklı temada yarışma sunan ve Kraliyet Botanik Bahçeleri, Kew ve Londra ile ortaklık yapan IGPOTY, bu konsepti için, uluslararası arenadan birçok başarılı fotoğrafçıdan dünyanın dört bir yanındaki bahçelerinde çektikleri çeşit çeşit makro fotoğraflar topladı.

Bahçe yaşamının gizli dünyasını ortaya çıkaran bu muazzam görüntüler, küçük olmalarına rağmen renk, ayrıntı ve doku bakımından oldukça zengin ve sanatseverlerin fazlasıyla ilgisini çekiyor.

Bu yılki birincilik ödülü, Botanic Loop adlı siyah beyaz fotoğrafı için Brezilya Sao Paulo'dan Bruno Militelli'ye verildi. Çarkıfelek bitkisinin (Passiflora) kıvrılma teli, bitkinin bir asma gibi tırmanmasını sağlayan doğal bir adaptasyon içeriyor. Bu kazanan çekimin geometrisi tek renkli olarak öne çıkıyor.

Küçük şeylerde büyüleyici güzellikleri görmemiz için ilham olan bu fotoğrafların devamını görmek için galerimizi ziyaret edebilirsiniz.

2020 makro sanat fotoğrafları galeri