2021 Yılın Hava Fotoğrafçısı Yarışması

05.12.2021 / Kültür / Sanat / Çevre

Her yıl düzenlenen Yılın Hava Fotoğrafçısı yarışmasının jürisi, bir kazananı belirlemek için yaklaşık 9 bin fotoğraf arasından seçim yaptı.

2021 Yılın Hava Fotoğrafçısı Yarışması

İtalya'da sisli bir sonbahar sabahını kadrajladığı çarpıcı fotoğrafı “Sabah Sisi” ile Giulio Montoni'ni, The Royal Meteorological Society (Kraliyet Meteoroloji Derneği) ve AccuWeather birlikteliğiyle düzenlenen yarışmada Yılın Hava Fotoğrafçısı unvanını kazandı.

Fotoğrafın sadece, İtalya'nın Lecco eyaletine bağlı Airuno kasabasında bir tepenin üzerinde küçük bir kiliseden yani tek bir noktadan çekilebileceğini söyleyen sanatçı şunları söyledi:

Sisin altından Adda Nehri geçer. Sonbahar aylarında bazı günlerde gün doğumunun ilk ışıklarıyla bu gösteriyi izlemek mümkündür. Tüm gösteri yirmi dakika içinde yaşanır. Bu ödül de, o fotoğraf için mükemmel ışığı beklediğim soğuk saatlerin karşılığını veriyor.

114 ülkeden, birçoğu ödüle değer işler ortaya koyan 3 binin üzerinde fotoğrafçının yarıştığı Yılın Hava Fotoğrafçısı yarışmasında ikinci sırayı, Cannes Körfezi'ndeki şimşek fırtınasının mükemmel fotoğrafını kadrajlayan Fransız fotoğrafçı Serge Zaka alırken, bir gölün üzerindeki ilk kar yağışından hemen sonra salında uzanarak kuş bakışı çekim yapan Rus fotoğrafçı Evgeny Borisov da aynı sırayı paylaştı.

Bu inanılmaz fotoğraflardan bazılarını görmek için galerimizi ya da yarışmayla ilgili tüm detaylar için The Royal Meteorological Society (RMetS) web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

2021 Yılın Hava Fotoğrafçısı Ödülleri Galeri