2022 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri

22.03.2022 / Kültür / Sanat / Genel

Sony Dünya Fotoğraf Yarışması, amatör ya da profesyonel fotoğrafçıların becerilerini göstermeleri için harika bir fırsat.

2022 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri

Her yıl Ulusal Ödüller ile yerel fotoğrafçılık camiasını öne çıkaran Sony Dünya Fotoğraf Yarışması’nın 2022 edisyonunda da 61 ülke, çok çeşitli kategorilerden görüntülerle temsil ediliyor.

Bu yılki yenilik, Orta Amerika, Güney Amerika ve Meksika'dan gelen yetenekleri öne çıkaran Latin Amerika Ulusal Ödülü. Ödül alanlar arasında Kolombiyalı Bernardo del Cristo Hernandez Sierra da var. Bir dalgıcın sanatsal siyah beyaz fotoğrafıyla “hareket kategorisi”nde Ulusal Ödül'ü evine götürmekle kalmadı, aynı zamanda Latin Amerika Ulusal Ödülü'nün de sahibi oldu.

Diğer göze çarpan görüntüler arasında, Thanh Nguyen Phuc'un Hanoi'de renkli bir duvarın yanında bisiklete binen bir sokak satıcısının canlı fotoğrafı yer alıyor. Satıcının sepetindeki çiçekler, duvardaki resmi yansıtıyor. Aslında, Vietnamlı fotoğrafçının oluşturduğu güçlü kompozisyon sayesinde, duvardan yukarı doğru akan çiçekler adeta sepetten çıkıyormuş gibi görünüyor.

“Portre kategorisi”nde Ulusal Ödül kazanan Macar Edina Csoboth ise, yakaladığı çarpıcı bir kadın fotoğrafındaki güzel ışık ve gölge kullanımı ve modelin yüzünü çerçevelemek için yaprakları kullanma şekli, görüntüyü yeni bir düzeye taşıyor.

Ulusal Ödül kazananların tümü, Sony’nin son düzey fotoğraf ekipmanlarını evine götürecek. Ek olarak, hepsi çalışmalarını 13 Nisan - 2 Mayıs 2022 tarihleri arasında Londra'daki Somerset House'da gerçekleştirilecek olan Sony Dünya Fotoğraf Ödülü sergisinde görebilecek.

2022 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri