2023 İngiliz Yaban Hayatı Fotoğrafçılığı

20.03.2023 / Çevre / Kültür / Sanat

Amatör ve profesyonel fotoğrafçılar, Birleşik Krallık'ın inanılmaz vahşi yaşamını British Wildlife Photography Awards'da kutladılar.

2023 İngiliz Yaban Hayatı Fotoğrafçılığı

13.000'den fazla fotoğrafın gönderildiği yetişkinlere yönelik etkinlikte Charlie Page, endüstriyel bir arka planda duran kızıl tilki fotoğrafıyla yarışmanın en iyisi olarak değerlendirildi. Doğal ortamların hızla tüketilmesine çağrışım yapan eserle Kentsel Vahşi Yaşam kategorisini kazanan sanatçı şunları söyledi:

Bu bölgenin tilkiler tarafından sık sık ziyaret edildiğini biliyordum ve tilkinin evi olarak gördüğü bu yerel ormanlık alanda meydana gelen yıkımı göstermek için endüstriyel arka plana sahip bir fotoğraf çekmek istedim. Umarım vahşi yaşam fotoğrafçıları önümüzdeki yıllarda benzer manzaralarla karşılaşmazlar.

Diğer kazananlar da Birleşik Krallık'taki zengin vahşi yaşam çeşitliliğini gösteren etkileyici çalışmalar sundular. Etçil bitkilerden küçük böceklere ve su altı canlılarına kadar temsil edilen türler, İngiltere'nin doğal mirasının adeta bir kanıtı.

"Bu yılki yarışmadaki yetenekli fotoğrafçılar bize İngiltere'nin doğasına bakabileceğimiz olağanüstü bir pencere açtı" diyen BWPA Direktörü Will Nicholls, etkinliğin hala Birleşik Krallık'ta kalan ve bakım ve korumaya ihtiyaç duyan vahşi yaşam alanlarının önemli bir hatırlatıcısı olduğunun da altını çizdi.

Kazananların tüm fotoğrafları, Dame Judi Dench'in önsözüyle birlikte ciltli bir sehpa kitabında yayınlanacak. Kitabı, BWPA web sitesinden satın alabilir ve öne çıkan görüntüleri görmek için galerimizi ziyaret edebilirsiniz.

2023 İngiliz Yaban Hayatı Fotoğrafçılığı Galeri