2023 Yılında Vizyona Girecek Filmler

22.04.2022 / Sinema / Genel

2023 yılında çıkması muhtemel olan 25 film, sinemaseverlerin ilgisini şimdiden üzerlerine çekti. Gelin bu filmleri beraber inceleyelim.

2023 Yılında Vizyona Girecek Filmler

1. Transformers: Canavarların Yükselişi

Transformers: Canavarların Yükselişi, Transformers serisine dayanan ve öncelikle Beast Wars hikayesinden etkilenen, yakında çıkacak olan Amerikan bilimkurgu aksiyon filmidir.

2. Hızlı ve Öfkeli 10

Hızlı ve Öfkeli 10, Justin Lin tarafından yönetilen ve 2023'te vizyona girmesi planlanan bir Amerikan aksiyon filmidir. Hızlı ve Öfkeli serisinin 10,11'de iki bölüm halinde çekileceği son uzun metrajlı filmi ve Hızlı ve Öfkeli 9 filminin devamı niteliğindedir.

3. Ant-Man ve Wasp: Quantumania

Ant-Man and the Wasp: Quantumania, Marvel Comics karakterleri Scott Lang / Ant-Man ve Hope van Dyne / Wasp dayanan yeni bir Amerikan süper kahraman filmidir.

4. The Marvels

Captain Marvel 2, Marvel Comics karakteri Carol Danvers/Captain Marvel'a dayanan yeni bir Amerikan süper kahraman filmidir. Marvel Studios tarafından üretilen ve Walt Disney Studios Motion Pictures tarafından dağıtılan filmin Captain Marvel ve Marvel Sinematik Evreni'deki 31. filminin devamı olması amaçlanıyor.

5. Kraven the Hunter

Kraven the Hunter, Columbia Pictures tarafından Marvel ile birlikte üretilen, aynı adı taşıyan Marvel Comics karakterine dayanan, yaklaşmakta olan bir Amerikan süper kahraman filmidir.

6. John Wick: Bölüm 4

John Wick: Bölüm 4 2019'daki John Wick: Parabellum'un doğrudan devamı ve John Wick film serisinin dördüncü filmidir. Amerikan yapımı neo-noir aksiyon gerilim filmidir.

7. Galaksinin Koruyucuları 3

Galaksinin Koruyucuları 3, Marvel Studios tarafından üretilen ve Walt Disney Studios Motion Pictures tarafından dağıtılan, Marvel Comics süper kahraman ekibi Galaksinin Koruyucuları'na dayanan yaklaşan bir Amerikan süper kahraman filmidir.

8. The Flash

The Flash, aynı adı taşıyan DC Comics karakterine dayanan, Kasım 2022'de vizyona girmesi beklenen Amerikan süper kahraman filmi. DC Films, The Disco Factory ve Double Dream tarafından üretilen ve Warner Bros. tarafından dağıtılmak üzere hazırlanan filmin DC Genişletilmiş Evren'deki on ikinci film olması amaçlanıyor.

9. Oppenheimer

Oppenheimer, Christopher Nolan tarafından yazılan ve yönetilen yakında çıkacak bir Amerikan biyografik drama filmi. Kai Bird ve Martin J. Sherwin tarafından yazılan J. Robert Oppenheimer'ın biyografisi olan American Prometheus'a dayanmaktadır.

10. Indiana Jones 5

İsimsiz beşinci Indiana Jones filmi, James Mangold tarafından yönetilen ve senaryosu Mangold, Jez Butterworth ve John-Henry Butterworth tarafından ortaklaşa yazılan, yakında çıkacak bir Amerikan aksiyon - macera filmi.

11. Aquaman ve Kayıp Krallık

Aquaman ve Kayıp Krallık, DC Comics'ten uyarlanan ve Aquaman karakterinin yer aldığı yaklaşan bir Amerikan süper kahraman filmi. DC Films, The Safran Company ve Atomic Monster Productions tarafından üretilen ve Warner Bros.

12. Görevimiz Tehlike 7

Görevimiz Tehlike 7 Christopher McQuarrie tarafından yazılan ve yönetilen ve Ethan Hunt rolünü tekrar canlandıran Tom Cruise'un başrolününü üstlendiği Amerikan aksiyon casus filmidir.

13. Wonka

Wonka, Simon Farnaby ve King tarafından yazılan bir senaryodan Paul King tarafından yönetilen yeni bir müzikal fantezi filmi. Roald Dahl'ın 1964 tarihli Charlie'nin Çikolata Fabrikası romanına bir prequel olarak hizmet ediyor ve Timothée Chalamet baş karakter olarak rol alıyor.

14. Dune: Part Two

Dune: Part 2, Kanadalı yönetmen Denis Villeneuve tarafından duyurulan bir Amerikan bilimkurgu filmi ve Dune: Çöl Gezegeni filminin devamı. Filmin 20 Ekim 2023'te ABD sinemalarında vizyona girmesi planlanıyor. Konu, Frank Herbert'in aynı adlı roman serisinin ilk kitabının ikinci yarısına dayanıyor.

15. Knock at the Cabin

Gösterime Giriş Tarihi : 3 Şubat 2023

16. The Little Mermaid

The Little Mermaid, Jane Goldman ve David Magee tarafından yazılan bir senaryodan Rob Marshall tarafından yönetilen, yakında çıkacak bir Amerikan müzikal fantezi filmi.

17. The Last Voyage of Demeter

Last Voyage of the Demeter, Bragi Schut'un bir hikayesine dayanan ve André Øvredal tarafından yönetilen Zak Olkewicz'in senaryosunu yazdığı yeni bir Amerikan korku filmi. Film, 1897 Bram Stoker romanı Drakula'dan bir bölüm olan "Kaptan'ın Günlüğü"nün bir uyarlamasıdır.

18. Star Trek 4

İlk gösterim tarihi: 22 Aralık 2023

19. Rogue Squadron

Star Wars: Rogue Squadron, 22 Aralık 2023'te vizyona girmesi planlanan yeni bir Star Wars filmi. Wonder Woman yönetmeni Patty Jenkins tarafından yönetilecek.

20. Renfield

Renfield, Chris McKay tarafından yönetilen ve Robert Kirkman'ın orijinal bir perdesine dayanan Ryan Ridley tarafından yazılan, yakında çıkacak bir Amerikan kara fantezi korku-komedi filmi. Filmde Nicholas Hoult, Renf rolünde

21. Sessiz Bir Yer 3

Vizyon Tarihi Açıklandı John Krasinski yönetmenliğinde başarı elde eden ilk iki filmin ardından A Quiet Place serisinin üçüncü filmi de resmen duyuruldu. Fakat 2023 yılında çıkması beklenen filmin 2025 yılında vizyona gireceği açıklandı.

22. 65 (Film)

65, Scott Beck ve Bryan Woods tarafından yazılıp yönetilen ve Adam Driver, Ariana Greenblatt ve Chloe Coleman'ın oynadığı, yakında çıkacak bir Amerikan bilimkurgu gerilim filmi. Filmin yapımcılığını Columbia Pictures, Raimi Productions ve Beck/Woods üstleniyor.

23. Chicken Run 2

Chicken Run 2 gelecek yıl Netflix'e gidiyor ve elimizde heyecan verici haberi kutlamak için ilk bakış bir görüntü var. Aardman klasiğinin devamı, 202'de duyurulmadan önce 2018'de onaylandı.

24. Pathaan

İlk gösterim tarihi: 25 Ocak 2023

25. Meg 2: The Trench

Meg 2, yönetmen koltuğunda John Turteltaub'un oturduğu 2018 yapımı Meg: Derinlerdeki Dehşet'in devam halkası. Jason Statham başrollü üstlendiği filmde, tarih öncesinden, soyunun çoktan tükenmiş olduğu düşünülen büyük bir yaratığı durdurmaya çalışan bir ekibin hikâyesinin konu ediliyordu.