185 Yıl Önce Çekilen İlk Özçekim
Özçekimler 2010'lardan bu yana, selfie çubuğunun icadı ve sosyal medyanın yükselişinden sonra giderek daha popüler hale geldi.
Heykeltıraş Jamie Thomas kesinlikle “birinin çöpü başka birinin hazinesidir” inancıyla yaşıyor.
Yeni Zelandalı sanatçı, genellikle geri kazanılmış malzemelerle çalışarak çelikten çarpıcı hayvan heykelleri yaratıyor. Özellikle de atılmış at nallarını kullanmayı seviyor ve bu nalları şekillendirip parlatarak atlardan yunuslara kadar her şeye dönüştürüyor.
Yakın zamanda, 20 yılı aşkın süredir nal toplayan bir çiftçi sayesinde 6 metrik tondan fazla nal elde etti. Bunlar, yine çiftçi tarafından kendisine verilen alüminyum yarış plakalarıyla birlikte onu oldukça meşgul ediyor. Neyse ki Thomas yaratıcı sürecini paylaşmaktan hoşlanıyor ve sık sık Instagram'da videolar yayınlıyor.
İlk şekli çizmesinden nalları tutacak çelik bir çerçeve oluşturmasına, metali pişirmesine, manipüle etmesine ve parlatmasına kadar her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünen Jamie Thomas, güzel sanatlar yaratmak için hurda metal kullanmanın gerçek yaratıcı olanaklarını ortaya koyuyor.
Hurda çelik kullanmanın getirdiği ek zorluğu seviyorum. İnsanlar nihai sonucu gördüklerinde daha fazla hayranlık uyandırıyor. Ayrıca sıfır ayak izi gibi iyi hissettiren bir yönü de var. Çevre için üzerime düşeni yaptığımı bilmek içimi rahatlatıyor.
Aslında Thomas sanata yaklaşımı konusunda o kadar tutkulu ki, başkalarının da onun izinden giderek at nallarını yaratıcı bir şekilde kullanmaya başlamasını umuyor. Sanatçının eşsiz heykellerinden ilham alın ve at nalı yığınını nasıl kullanmaya devam ettiğini görmek için onu Instagram'da takip edebilirsiniz.