Tüzel Kişilerin Hak Ehliyeti
Kişi ve mal toplulukları tüzel kişilik kazanmakla birlikte hak ehliyetine de sahip olurlar.
Çoğu insan duygularını aktarmada sıkıntı yaşar. Bu toplumda utangaçlık olarak belirtilse de aslında aleksitimi hastalığı belirtisidir.
İlk defa psikoterapist Peter Sifneos 1972 yılında duygusal sorunları anlatmak icin aleksitimi kavramını kullanmısş. Aleksitimi başlangıçta ruh sağlığı alanında psikosomatik bir durumu ve belirtiyi anlatmak amacıyla ortaya atılmışken zaman içinde aleksitiminin sağlıklı bireylerde de sıkça görüldüğü fark edilmiştir.
Duygu sağırlığı hastalığına yakalanmış olan kişilerde robotlaşma yani etrafındakilerden uzak durup her şeye soğuk yaklaşma durumu görülür. Aleksitimi hastalığına yakalanan kişilerle iletişim kurmaya çalıştığınız zaman çoğunlukla başarısız olursunuz.
Duygusal sağırlık geçiren kişiler öfkelendiklerinde, kızdıklarını ya da sevindiklerini kolayca belli etmezler. Sizi mutluluktan havaya uçuran bir olay olduğunda gayet sakin ve herhangi bir yüz ifadesi bile değiştirmeden yanınızda durabilirler.
Aleksitimi hastalarının neye öfkelendiğini de asla bilemezsiniz. Çünkü ne kadar öfkelenirlerse öfkelensinler, bunu asla karşı tarafa hissettirmezler. Fakat bu durum, o kişiler hiçbir şey hissetmedikleri anlamına gelmez. Aslında üzülürler, hüzünlenirler ve hatta mutlu bile olurlar. Sadece bunu duyguları ile ifade edemezler.
Eğer siz de kendinizin ya da çevrenizdekilerin duygusal sağırlık hastalığına yakalandığını düşünüyorsanız, aşağıdaki sorular yanıtlamanız gerekiyor. Cevabınız evet ise duygusuzluk hastalığı tedavisi için hekiminize başvurmanızı öneririz.