
Instagram Ortaklık Reklamlarına Yalnızca Metin İçeren Referanslar Ekliyor
Instagram'ın yeni Ortaklık Referansları özelliğiyle içerik üreticileri, sponsorlu yorumlarla markaları destekleyerek kazanç sağlayabiliyor.
Etçil bitkiler, besinlerini böcekleri ve diğer eklem bacaklıları, yakalayıp yiyerek elde eden bitkilerdir. Evde bakımları oldukça kolaydır.
Etçil bitkilerin, toprağın ince veya besin maddelerince, özellikle azotun az olduğu asidik turbalık ve kayalık gibi yerlerde büyümeye adapte oldukları görülür.
Böcek yiyen bitkiler olarak da bilinen etçil bitkilerin yaprakları böceği yakalayıp sindirebilecek özellikte bir yapıya sahiptir. İbrik otu ve sinekkapan en çok bilinen etçil bitkidir.
Besin bakımından fakir topraklarda yaşayan etçil bitkiler, besin eksikliklerini yakaladıkları böceklerden giderirler. Günümüzde 600 çeşit etçil bitki bulunmaktadır.
Etçil bitkiler arasında en çok bilinen türdür. Bitkinin yaprakları saniyenin onda biri kadar hızlı hareket eder.
Çanak benzeri yaprakları özellikle sinekleri çeken cazibeli bir kokuya sahiptir. Yaprakların yüzeyi tüylü bir yapıdadır. Böcekler bu tüylü yüzeye temas ettikleri anda yapraklar hızlıca kapanır ve böcek içeride hapsolur.
Sinekkapan bitkisi gibi yapraklarında tüyler mevcuttur. Böcekler bu yapraklara geldiği anda yapışkan bir sıvı salgılanır. Böcek sıvıya yapışır. Ardından yapraklar içe doğru yuvarlanarak böceği yakalar. Yakalanan böcek sıvı ile boğularak öldürülür.
Genellikle uzak doğu ve Filipinler’de görülürler. İçi sindirim sıvısı ile dolu sürahiye benzer bir yapıdadır. Yaydığı koku ile böcekleri kendisine çeker. Kaygan yapraklarına konan böcekler sürahi şeklindeki bitkinin içerisine düşer. Böcekler, içerisi sindirim sıvısı ile dolu bitkide boğularak can verirler.
Etçil bitkilerin bakımı oldukça kolaydır. Üç temel unsur ile evde etçil bitki bakabilirsiniz. Bu üç temel unsura dikkat ederseniz etçil bitkileriniz çok hızlı büyür ve gelişirler.
Sulama: Etçil bitki besliyorsanız sulama için çeşme suyu kullanmayınız. Yağmur suyu gibi saf ve çözünmüş minerali az olan su tercih etmelisiniz.
Toprak: Etçil bitki besliyorsanız bahçenizden aldığınız toprak bitkinize zarar verebilir. Kullanacağınız toprağın besin değerinin düşük olması gerekiyor.
Işık: Etçil bitkiler güneş ışığını çok severler. Olabildiğince fazla güneş ışığına maruz bırakılmalılar.