Uluslararası Ticaretin Nedenleri
Uluslararası ticaret, ülkeler arasında mal ve hizmetlerin alım satımına dayalı ekonomik bir faaliyettir.
Her evlilikte az ya da çok problem yaşanabilir. Önemli olan problemsiz bir evlilik değil, problemleri eşlerin birlikte çözmeleridir.
Gerçekten birbirini severek evlenen iki çift arasında bile hem evlilik öncesinde hem de evlendikten sonra bir takım tartışmalar olabilir. Evliliklerde çatışma olarak adlandırılan zıt düşme olayı çok normaldir.
İki farklı düşüncede olan kişilerin aynı evde ömür boyu yaşamaları sonucunda mutlaka tartışmalar yaşanır. Eşler bu tartışmaları ne kadar çabuk çözer ve bir daha yaşanmaması konusunda ne kadar istekli olurlarsa o kadar mutlu bir evlilikleri olur.
Eşler, genellikle aynı konular üzerine sürekli tartışırlar. Tartışma sonucunda konu kapansa bile ilerleyen zamanlarda tekrar aynı konudan dolayı kavga edebilirler. Bu tür davranışlar sorunların çözümüne katkı sağlamayacaktır. Bir fikir ayrılığında ya da tartışma durumunda problem çözümünde konu tamamen kapanmalıdır. Ertelenen problemler artarak çözülemeyen sorunlar oluşturur.
Bknz: Evliliğinizi Güçlendirecek 10 Adım
Eşler tartışmadan kaçmamalılar. Tartışma, her ilişkide olan bir durumdur. Önemli olan tartışma sırasında sergiledikleri tavırlardır. Susmak ya da dinlememek karşı tarafı daha çok sinirlendirip öfkelendirebilir. Öfke de beraberinde şiddeti getirebilir.
Tartışma sırasında problemi çözmenin en kolay yolu normal ses tonu ve kibar konuşmaktır. Kaba konuşarak ya da yüksek sesli bağırarak konuşmak, problemi çözmek yerine daha da büyültür.
Genellikle tartışma sırasına söylenen laflar yanlış anlaşılır. Bu yüzden tane tane ve güzel bir şekilde konuşmak önemlidir. Sinirli konuşmalarda hem sözler yanlış anlaşılır hem de birey kendisini ifade edemez.
Bknz: Evliliği Bitiren 10 Sebep
İletişiminizin güçlü olması için öncelikle karşınızdakini can kulağı ile dinlemeniz gerekiyor. Ayrıca tartışma sırasında suçlama yerine çözüm üretici olursanız karşınızdaki kişi de aynı şekilde size yaklaşacaktır. Tartışma sırasında beden dilinize hâkim olun. Bazen sözler beden bili ile birlikte kullanıldığı zaman farklı anlamlar taşıyabilirler.
Tartışma sırasında eşler birbirlerine fikirlerini aktarabilmeliler. Bu yüzden karşı tarafın fikirlerine saygı duyun ve onu dinleyin. Eğer dinleyici olmazsanız tartışmalara çözüm üretemezsiniz. Tartışma sırasında eşler birbirlerinin olumlu yönlerini düşünmeliler. Olumsuzluklara takılırsanız çözüm üretmek yerine tartışmayı devam ettirirsiniz.
Eşler, tartışma sonucunda birbirlerine küsebilirler. Tartışma esnasında yaşanılan kalp kırıklıkları tamir etmek ve hatta tartışma sonucunda gelen gözyaşlarını silmek yine eşlerin birbirlerine karşı olan sorumluluklarından bir tanesidir. Eşler özür dilemeyi ve affetmeyi bilmeliler.
Tartışmalar çoğu zaman nasıl başlarsa öyle biter. Bu sebepten dolayı öfke düzeyinizi her zaman alçak tutmaya gayret gösterin. Öfke her zaman çözümsüzlük getirir.
Tartışmalarda eşlerin birbirlerine karşı bazı görevleri vardır. Bu görevleri yerine getirirseniz daha kolay doğru çözüme ulaşabilirsiniz.
Bknz: Evlilikleri Kurtaran Adımlar