Görüntü Eklemekten Kaçınılacak Hatalar
15.03.2023 / Bilim / Teknoloji
Web siteleri resimler olmadan eksiktir. İnsanlar web sitesine resim eklerken hata yaparlar. Hangi hatalardan kaçınılması gerektiğini bilin.
Görüntüler bugünlerde önemli bir çevrimiçi içerik türü olarak kabul ediliyor. Resimsiz bir web sayfasını nadiren görürsünüz. Resimler, web sitesi sahiplerinin, e-ticaret satıcılarının, dijital pazarlamacıların ve blog yazarlarının ziyaretçileri etrafta tutmasına yardımcı olur. Öte yandan, büyük metin bloklarıyla dolu ve hiçbir resim içermeyen bir web sayfası, herhangi bir sıradan netizene tuhaf gelir.
Bu nedenle, dijital pazarlamacılar ve web sitesi sahipleri, metin tabanlı içeriklerine birden çok görüntü türüyle eşlik etmelidir.
Web sayfasının alaka düzeyi, web sitesinin nişi ve gereksinimlerine göre logolar, simgeler, diyagramlar, infografikler, ürün fotoğrafları, haber görselleri ve komik memler yüklerler. Ancak birçok kişinin web sitelerine resim eklerken bazı yaygın hatalar yaptığı gözlemlenmiştir.
Bu hatalar, telif hakkı iddialarına, yavaş yükleme hızına, tehlikeye atılmış SEO'ya, yüksek hemen çıkma oranına ve ortalamanın altında kullanıcı deneyimine yol açabilir. Bu nedenle, bu yaygın hatalardan kaçınmak gerekir.
Bu hatalardan kaçınmanıza yardımcı olacak bazı değerli ayrıntıları ve olası çözümlerini derledik.
Bu hatalar hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.
Görüntü Dosyalarını Yanlış Biçimde Yükleme
Görüntü dosyaları birden çok biçimde gelir. Ancak, özellikle kullanmak istediğiniz format web sitenizin yüklenme hızını etkileyebiliyorsa, her format web kullanımı için uygun değildir. Genel olarak, JPEG, PNG, GIF ve SVG gibi formatlarda kodlanmış resimler göreceksiniz. Tüm bu formatların kendine has özellikleri vardır. JPG'ler, uyumlulukları ve sıkıştırılabilirlikleri nedeniyle web'de sık kullanımlarını bulurlar. PNG'ler ayrıca web'de önemli ölçüde kullanılmaktadır. GIF'ler genellikle kısa videoları veya düşük kaliteli hareketli grafikleri kodlamak için kullanılır.
SVG'ler, grafik düzenleme yazılımı aracılığıyla oluşturulan vektör görüntülerini kodlamak için kullanılır. Web üzerindeki resim dosyaları için en uygun format JPG'dir.
Ancak, görüntünün yüksek kalitede olmasını istiyorsanız, PNG sizin için kullanışlı olacaktır. GIF'ler yalnızca hedef kitlenizle paylaşabileceğiniz bir meminiz olduğunda kullanılabilir. SVG'ler, web sayfanıza logolar, simgeler ve diyagramlar gibi vektör grafikleri eklediğinizde kullanılır.
Web Sitesi İçin Görüntüler Sağlarken Telif Hakkı Korumasını Gözden Geçirmek
Web'de bulunan her şeyin, özellikle telif hakkı korumalı olduğunda kullanım için olmadığını unutmayın. En yeni görsel arama tekniği olan tersine çevirme görsel arama, şüphesiz herkesin görsel olarak benzer görselleri ve kaynaklarını çevrimiçi bulmasını kolaylaştırdı.
Bazı resim arama olanakları, kullanıcıların görselle arama ve kaynaklarıyla birlikte tüm ünlü platformlardan tek seferde görsel olarak benzer arama sonuçları alın. Web sitenize eklemek için bu platformlardan seçtiğiniz görsellerin herkese açık bir kaynak olarak mevcut olduğundan veya ortak yaratıcı öğeler kategorisine girdiğinden emin olun. Yine de, nezaketen görüntünün gerçek sahibine hakkını vermelisiniz.
Web Sitesine Büyük Boyutlu Resim Dosyaları Ekleme
Web sitesi sahiplerinin ve dijital pazarlamacıların yaptığı en yaygın hata, web sitesine birkaç MB boyutlarında devasa resim dosyalarının eklenmesidir. Görseller, web sitesinin yüklenme hızını önemli ölçüde etkiler. Günümüz internet kullanıcıları, bir sayfanın tamamen yüklenmesi için 4 saniyeden fazla beklemezler. Büyük resimler veya başka bir sorun nedeniyle sayfanın yüklenmesi 4 saniyeyi aşarsa, sayfadan ayrılırlar.
Bu sorun, web sitesinde ortalamanın altında bir kullanıcı deneyimine (UX) ve yüksek bir hemen çıkma oranına yol açar. Web sitelerinin sıralaması söz konusu olduğunda bu faktörlerin her ikisi de çok önemlidir.
Bu nedenle, daha hızlı bir sayfa yükleme hızı sağlamak önemlidir. Bunu mümkün kılmanın en iyi yolu, görüntülerin kalitesini etkilemeden bir çevrimiçi görüntü sıkıştırıcı aracılığıyla sıkıştırılmış görüntüler eklemektir.
Uygun Dosya Adı ve ALT Metninin Olmaması
İnsanların bir web sitesine resim eklerken yaptıkları bir başka hata da uygun dosya adlarının olmamasıdır. Bu uygulamayı önemli bulmayabilirsiniz, ancak web tarayıcıları bir web sayfasındaki bir görüntünün alaka düzeyini belirlemeye çalıştıklarında çok önemlidir.
Ek olarak, ilgili anahtar terimlere sahip uygun dosya adları, web sitenizdeki resimlerin arama sonuçlarında görünmesini sağlamanıza yardımcı olur. aynısı geçerli TÜM metin web sitenizde yayınlanan resimlerin açıklamaları.
Resimlerin ALT metin açıklamalarının eklenmesini kaçırmayı göze alamazsınız. Web sayfalarınızdaki resimlerin ters görsel arama sonuçlarında görünme olasılığını artırmanıza yardımcı olurlar. Bu nedenle, düzgün yazılmış ALT görsel açıklamaları, görsel arama rotasından organik trafik toplamanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca, yavaş bir yükleme işlemi durumunda, izleyicinin görüntünün sayfaya yerleştirilmesinin ardındaki nedeni anlamasına yardımcı olacaktır.
Çözüm
Web sitenize resim eklerken yapılan birkaç yaygın hata, kötü performansa neden olabilir. Bu kötü performanstan kaçınmanın en iyi yolu, bu hataları bilmek ve onlardan nasıl kaçınılacağını öğrenmektir.
Web sitenizin optimum performansını sağlamanıza yardımcı olmak için tüm bu ayrıntıları bu makalede tartıştık. Umarım beğenirsin!