Tüzel Kişilerin Hak Ehliyeti
Kişi ve mal toplulukları tüzel kişilik kazanmakla birlikte hak ehliyetine de sahip olurlar.
Her ne kadar zararlı olsa da hamur işi ile beslenmeyi seven insanlarız. Çayın yanında sıcacık hamur işlerini hangimiz sevmiyoruz ki?
Millet olarak her an her yerde hamur işi yapar ve yeriz. Özellikle akşam çayımızı yudumlarken yanında kurabiye ya da kek tarzı şeyler arıyor. Elde açma bir börek, baklava veya nefis bir mantı baldan tatlı geliyor bizlere. Kahvaltı sofralarını süsleyen pişiler, gözlemeler ise bir başka.
Hamuru bu kadar çok seviyorken yapılışına da özen göstermezsek olmaz. Lezzetli hamur işinin sırrı elde açılan güzel bir hamurda saklıdır. Hamur açmak her ne kadar zahmetli olsa da zor değildir. Bazı püf noktaları bildikten sonra herkes hamur ustası olabilir.
Hamur Hazırlamak
Hamur hazırlamak için un, su ve tuza ihtiyacınız var. Yoğurma kabına unu eleyerek koyun, tuz ekleyin ve suyu yavaş yavaş bir yandan yoğurarak ilave edin. Bir hamur elde etmenin en temel ve en kolay yolu budur.
Kurabiye, tart veya poğaça gibi hamur işleri için kulak memesi kıvamında hazırlanması gereken hamurun, börek ya da mantı gibi açılarak yapılacak yiyecekler için biraz daha sert kıvamlı hamur elde etmek gerekir.
İstediğiniz kıvamı elde ettikten sonra, hamurun üzerini streç filmle kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakın.
İşin püf noktasına geldik: Hazırlanacak olan hamur işine göre yoğurt, yumurta, süt ekleyebilir ve hamuru mayalayabilirsiniz.
Hamur Açmak