
Antarktika'ya Gitmek Yasak mı?
Antarktika'ya seyahat kuralları, turistik geziler, araştırma izinleri ve çevresel koruma hakkında merak edilen tüm detaylar burada!
Bilim ve Teknik Dergisi’nin Bilimsel Çalışmalarıyla Öne Çıkan Türk Bilim Kadınları ekinde yer alan Prof. Dr. Hayrunnisa Belen’i tanıyalım.
1964 doğumlu olan ve günümüzde hala aramızda bulunan hocamız, İngiltere’de nöroradyoloji ve nöropatoloji üzerine çalıştı, Harvard Üniversitesinde migren baş ağrısı üzerine deneysel ve klinik alanda araştırmalar yaptı. 2002 yılında Nature Medicine’da yayımlanan çalışması ile kortikal yayılan depresyon dalgalarının migren baş ağrısını nasıl tetiklediğinin anlaşılmasını sağladı.
Ağrı mekanizmalarının aydınlatılmasına odaklanan deneysel ve klinik çalışmalarına Gazi Üniversitesi bünyesinde devam ediyor. Migren baş ağrısı ve beyin damar hastalıkları konularında uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle 2004’te TÜBİTAK Bilim Teşvik Ödülü aldı.
Kaynak: Bilim ve Teknik Dergisi Bilim Dünyasının Kadınları: 2.Bölüm – Bilimsel Çalışmalarıyla Öne Çıkan Türk Bilim Kadınları Eki