Haziran Ayı En Çok İlgi Gören Kitaplar

14.07.2022 / Kültür / Sanat / Genel

Sizler için Haziran ayının en çok ilgi gören ve en çok okunan 7 kitabını derledim.

Haziran Ayı En Çok İlgi Gören Kitaplar

Güney Koreli yazar ve profesör Hwang Seon-mi’nin modern klasik öyküsü ‘Uçabileceğini Hayal Eden Tavuk'tan Ribera del Duero Öykü Ödüllü 'Yedi Boş Ev'e kadar birbirinden harika bu eserler, en kısa zamanda alınıp okunmalı.

1) Sudaki Yüzler

Yanlış teşhis sonucu şizofreni tedavisi için yıllarca akıl hastanesinde tutulan Janet Frame, gençlik dönemini karanlık deneyimlerle geçirdi. Öykü kitabının ödül kazanması sayesinde dönüşü olmayacak bir operasyondan ve ömür boyu tecritten kurtulan Frame, ileride Yeni Zelanda’nın en önemli yazarı olacaktı.

Otobiyografik unsurlar barındıran bu kitap akıl sağlığı ve hastalığının, psikiyatrik yardımın, sağlığa kavuşma yöntemlerinin içten ve çarpıcı bir sorgulaması.

2) Uçabileceğini Hayal Eden Tavuk

Okuyacağınız bu modern klasik, Filiz adındaki tavuğun öyküsüdür. Filiz artık emir üzerine yumurtlamak ve tüm yumurtalarının pazara satılmaya götürülmesini izlemek istemez. Her sabah çiftliğin kapısından geleceğine göz atar, özgürce dolaşan hayvanları izler ve vahşi doğaya kaçarak kendisi için bir yumurta yumurtlamanın hayalini kurar.

Hayvan karakterleriyle, Hayvan Çiftliği ve Charlotte'un Ağı gibi klasikleri aklı getirir.

Sun Mi Hwang Uçabileceğini Hayal Eden Tavuk

3) Dul

Jean-Louis Fournier eşinden önce ölmek istiyordu. Ama eşi ondan önce davrandı. 40 yıllık evliliğin ardından dul kalan Fournier kendini teselli etmek, belki de intikam almak için karısından söz ediyor. Ama onu anlatırken aslında bize kendisini anlatıyor.

4) Yedi Boş Ev

Kendimi bildim bileli evlere bakmak için dışarılarda geziniriz, yakışmayan çiçek ve saksıları bahçelerden alırız. Sulama aletlerinin yerini değiştirir, posta kutularını düzeltiriz.

Yıpranmış ilişkiler, takıntılı eşler, sinir krizi geçiren ebeveynler, aklını kaybeden yaşlılar, ortadan kaybolan çocuklar…

Samanta Schweblin 2015 Ribera del Duero Öykü Ödülü’nü kazanan Yedi Boş Ev’deki öykülerde akıl sağlığı pamuk ipliğine bağlı bir insanlığa ayna tutuyor.

5) Ginza Hayaleti ve Diğer Gizem Öyküleri

Ginza Hayaleti ve Diğer Gizem Öyküleri’nde Osaka’nın en iyi Japon dedektif öykülerinden biri kabul edilen “Cenaze Lokomotifi” ve çokça eleştirilen “Üç Akıl Hastası” da dahil Ginza’daki bir tütüncüde bir hayaletin işlediği sanılan cinayet, giriş ve çıkışları kapalı bir mağazada boğularak öldürülmüş bir adam ve deniz fenerindeki bir bekçiye musallat olan bir canavarın anlatıldığı birbirinden tuhaf sekiz öyküsü yer alıyor.

Lafcadio Hearn Kvaidan Tuhaf Şeylere Dair Öyküler

6) Kvaidan: Tuhaf Şeylere Dair Öyküler

“Japonya’nın Edgar Allan Poe’su” olarak tanınan Lafcadio Hearn (1850-1904), büyük bölümü Japon, birkaçı Çin kaynaklı fantastik öykülerden oluşan Kvaidan’da, okurun ruhunda ve teninde ürpertiler uyandıran tuhaf masallar anlatıyor. Büyük ölçüde geleneksel Japon edebiyatından derleyip yeniden kaleme aldığı şaşırtıcı, gizemli, şiirsel öyküler sunuyor okurlara.

7) İntihar Dükkanı

Karanlığın içinde tabelası parıldıyor: İntihar Dükkânı. Hayatın yüküne dayanamayanlar son alışverişlerini yapıyorlar.

Zehirler, ipler, tıraş bıçakları ya da daha ilginç intihar yöntemi paketleri... Nesillerdir müşterilerinin son anlarında kullandıkları malzemeleri temin eden bu aile şirketine, bir gün sizin de yolunuz düşebilir.