Kronik Yorgunluk Sendromu Nedir?
Kronik yorgunluk sendromu, kişinin ne kadar dinlenirse dinlensin kendisini yorgun hissetmesidir. Kronik yorgunluk sendromunu hakkında herşey
Ambalaj, kozmetik, hijyen, sağlık ve reklam sektörleri gibi birçok alanda kullanılan kâğıt, insan hayatının vazgeçilmez bir parçasıdır.
Günlük hayatta kullandığımız defterlerden tuvalet kâğıdına ve tahvil işlemlerinde kullanılan kâğıtlara kadar geniş bir yelpazede kullanılan kâğıtlar hayatımızda önemli bir yer edinmiştir. Hayatımızda bu kadar önemli olan ve büyük yer tutan kâğıtlar nasıl yapılır ve ağaçtan kâğıt nasıl üretilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
İnsanlıkta devrim yaratan icatların başında kâğıdın icadı gelir. Kâğıtların temel maddesi ahşaptır ve bu nedenle kâğıt üretimi için yapılması gereken ilk adım ağaçların toplanmasıdır.
Ağaçtan Kâğıt Nasıl Yapılır?
Kâğıt üretimine kağıt hamuru hazırlanarak başlanır. Hamur için öncelikle kâğıt üretimine uygun olan ağaçlar bulunur ve kesilir. Kesilen bu ağaçların kabukları soyulur. Soyma işleminden hemen sonra kesilen kütükler ayrılır. Doygunluğun ve hamurun elde edilmesi adına ufalanan ağaç parçaları içerisine su ilave edilir. Suyun ilave edilmesindeki en büyük neden toz haline gelen zerrecikler içerisinde yer alan istenmeyen maddeleri uzaklaştırmaktadır. İstenmeyen maddeleri uzaklaştırmak için su kullanımı en çok tercih edilen yöntem olsa da kaliteli kâğıt elde etmek isteyen birçok firma su yerine çeşitli kimyasallar kullanmaktadır. Hamurun mukavemetini sağlamak adına kâğıt hamuru içerisine hamur üretim işlemi sırasında çeşitli reçineler de ilave edilmektedir.
Kâğıdın Aşama Aşama Yapılışı
Ayrıca Bakınız