KDY'ye Nasıl Başvururum?

17.02.2020 / Kültür / Sanat / Genel

Sizi tüm yayıncı ve dağıtımcı trafiğinden kurtaracak olan Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık sisteminde başvuru süreci de oldukça kolay.

KDY'ye Nasıl Başvururum?

Elinizde word belgesi olarak hazır bir kitap, süreci başlatmak için yeterli. kdy.kitapyurdu.com adresine giderek ilk aşamayı gerçekleştiriyoruz. Eğer daha önceden açmış olduğunuz aktif bir Kitapyurdu hesabınız varsa onunla giriş yapıyorsunuz. Yoksa da “üye ol” butonuna tıklayarak basit bir şekilde üyelik işlemlerini gerçekleştiriyorsunuz.

kdy.kitapyurdu.com, kdy nedir

Bazı kişisel bilgilerinizi doldurmanız gereken bir sayfa ile karşılaşıyorsunuz. Buradaki tüm bilgilerinizi resmi evraklarda (kimlik, pasaport vb.) görünen şekilde yazmanız zorunlu. Her ne kadar ilk doğrulama işlemi mailiniz üzerinden olsa da ardından gerçek bir kişi olup olmadığınız Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sisteminden TC Kimlik numaranız sorgulanarak yapılıyor.

kitapyurdu doğrudan yayıncılık başvuru

Bilgilerinizi doldurduktan sonra “devam et” butonuna basarak mail aktivasyonu kısmına geliyorsunuz. Anlık mailinize düşen kodu sistemdeki boşluğa yazarak bu işlemi tamamlıyor ve panelinize ulaşıyorsunuz.

kitapyurdu doğrudan yayıncılık başvuru işlemleri

Artık eserlerinizi sisteme yükleyebilir ve yazar olmaya bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Bu kısımda “Yeni Eser Tanımla” butonuna basarak yeni bir sayfa açıyorsunuz. Burada kitabınızın adını (sınırsız karakter) ve alt başlığını (max.50 karakter) yazıyorsunuz. Eserinizin kategorisini seçtikten sonra dilerseniz kitabı kendi adınız dışında bir mahlasla yayınlamanız için size bir seçenek sunuluyor. Ardından eserinizi dosya konumuna giderek basitçe yüklüyorsunuz.

kitapyurdu doğrudan yayıncılık ücretsiz kitap basma

Buradaki en önemli şeylerden biri kitabınızın görselleri. Eğer eser içinde kullanacağınız görseller varsa sayfanın en altında bulunan seçeneği işaretliyorsunuz fakat bu görsellerin telif hakkına sahip olup olmadığınız ya da sahibinden izinli kullanılıp kullanılmadığı soruluyor ve seçtiğiniz seçeneğe göre bazı bilgiler yüklemeniz isteniyor.

kdy ücretsiz kitap nasıl basarım

Eğer görsel veya görseller anonimse doğrudan yükleme yapabiliyorsunuz. Hak sahibi gerçek bir kişi ise kişi bilgilerini yazmanız, tüzel kişi ise (shutterstock vb.) “Telif Ödemesi Dekontu”nu eklemeniz gerekiyor. Tabi eğer herhangi bir görsel kullanmayacaksanız doğrudan devam edebiliyorsunuz.

Eserinizi yükleme işlemini bitirdiğinizde karşınıza bir uyarı ekranı geliyor. Burada, bir sonraki sayfada karşınıza çıkacak “Dijital Sözleşme” örneğini indirmenizi, bir notere giderek imzalatmanızı ve bu ıslak imzalı dosyayı, sözleşmede yer alan adrese postalamanız isteniyor. Posta ücretini kendiniz karşılıyorsunuz. Bu arada tarafınıza mail atarak da bilgilendirme yapıyorlar.

kitapyurdu doğrudan yayıncılık sistemi,kdy detaylı bilgi

Yazar panelinizde “eserlerim” kısmında artık yüklediğiniz belgeyi görebiliyorsunuz. Hemen kırmızı bir buton içerisinde “Sözleşmeyi İndir” yazıyor. Ona tıklayarak sözleşmeyi PDF formatında indiriyorsunuz. Çıktısını alıp gerekli kısımları dolduruyor ve ıslak imzalı bir şekilde notere götürüyor ve onaylatıyorsunuz. Ardından sözleşmenin 1. maddesinde yer alan adrese söylendiği şekilde postalıyorsunuz. Aksi halde eseriniz incelenmeyecektir.

kitapyurdu doğrudan yayıncılık yazar telif sözleşmesi

Bu sayfada önemli bir detay karşımıza çıkıyor. Eğer kendiniz oluşturacaksanız, kitap kapağı ve içerik tasarım şablonunu indirerek eseriniz onaylanana kadar kolları sıvayabilirsiniz. Çünkü ilk aşamada onaylanacak olan eserinizle ilgili sizden baskıya hazır formatlar istenecek ve KDY’de bunun bir standardı var. Yazı stilinizi, boyutlarını, kullanacağınız renkleri vs. bu standarda uygun olarak revize etmeniz gerekiyor. Eğer ki buna yetiniz yoksa, kitapyurdu.com sizi bir ajansa yönlendirerek destek almanızı sağlıyor.

kyd yazar paneli, kyd hakkında her şey

Yasal ve etik olarak hiçbir sakınca içermeyen eserinizi dil kurallarına uygun, imlâ ve yazım konusunda kusursuz, redaksiyon veyahut tashih gerektirmeyen “temiz” bir metin halinde, KDY’nin hazır şablonuna göre mizanpajına (sayfa düzenine) göre düzenleyip PDF haline çevirdikten sonra, yine KDY kapak şablonuna uygun şekilde eserin kapak görselini hazırladıysanız, artık tamamen baskıya hazır demektir. Artık yayınlama sürecine geçebilirsiniz.

kdy başvuru süreci sık sorulan sorular