Müşteri İlişkileri Yönetimi’nin Kapsamı
Müşteri odaklı stratejiler geliştiren, müşteri verilerini toplayıp analiz ederek işletme süreçlerini optimize eden geniş bir kapsam sunar.
Auguste Marie Louis Nicolas ve Louis Jean, Sinematograf cihazını geliştirerek sinema tarihine adlarını altın harflerle yazdırmışlardır.
Lumière Kardeşler olarak bilinen Auguste Marie Louis Nicolas ve Louis Jean, sinematograf cihazını geliştirip patentini almış tarihteki ilk film yapımcılarıdır. Bu cihaz sayesinde, Thomas Edison'un geliştirdiği kinematoskopun aksine, aynı anda birden fazla kişi film izliyor olacak.
22 Mart 1895 tarihinde ilk özel sinema sunumlarını yapan Auguste Marie Louis Nicolas (19 Ekim 1862, Besançon, Fransa – 10 Nisan 1954, Lyon) ve Louis Jean (5 Ekim 1864, Besançon, Fransa – 6 Haziran 1948, Bandol), halka açık ve ücretli ilk gösterimlerini 28 Aralık 1895 tarihinde Paris'te bulunan “Salon Indian Du Grand Café” adlı mekânda gerçekleştirdiler.
Yapılan bu ilk ücretli gösteriye Louis Lumière tarafından öykülü film ve bilimkurgu filmin atası sayılan Georges Melies de davet edilmiştir. Tarihe geçen bu genel sunum, Lumière kardeşlerin ilk filmi olan Sortie des Usines Lumière à Lyon (Lumière Fabrikasından Çıkan İşçiler) ve bir trenin istasyona yaklaşmasını kesit alan filmin de aralarında bulunduğu on kısa metrajlı filmden oluşuyordu. Her film 17 metre uzunluğundaydı ve yansıtıcı ile çevrildiklerinde 46 saniye sürüyorlardı.
10 film arasından en etkileyici olan ise trenin istasyona yaklaşmasını kesit alan filmdi. İzleyiciler o kadar çok etkilendi ki yerlerinden kalkıp salondan dışarı çıkmayı istemişlerdir.
Bazı araştırmacılara göre Lumiere kardeşler, patentini aldıkları sinematograf cihazı ile Léon Bouly'i kaydetmişlerdir. Patenti alınan sinematograf cihazı, filmleri kaydedip düzenliyor ve yayınlama görevini üstleniyordu.
Sinema tarihçileri Lumière kardeşlerin Grand Café'deki sunumlarını sinemanın gerçek doğuşu olarak kabul etseler de bu gösterimden bir ay önce Bioskop'un mucitleri Max ve Emile Skladanowsky, yine ücretli olarak bir gruba hareketli görüntü sunumu yapmışlardır.
Sinema tarihçileri sinemanın doğuşu olarak Bioskop yerine Sinematograf cihazının kabul edilişini, çift sistemli sinema yansıtıcı olan Bioskop’un oldukça kullanışsız olmasına bağlamaktadır. Bu sebepten dolayı sinema sektöründe Bioskop yerine Sinematograf kullanılmıştır.