Atılmış Nallardan Dinamik Hayvan Heykellerine
Heykeltıraş Jamie Thomas kesinlikle “birinin çöpü başka birinin hazinesidir” inancıyla yaşıyor.
Şehirde yaşayan ama doğada yaşıyor gibi hissetmek isteyen çevreci bir vatandaş, mülkünü özel olarak tasarlatıp şaşırtıcı bir hale getirdi.
Bir çoğumuz her ne kadar yaşadığımız şehri seviyor olsak da doğadan kopuk yaşadığımız için de birçok zaman hayıflanıyor ve çevremizden kaçmaktan söz ediyoruz. Seattle’ın kalbinde koşturmacalı bir hayat yaşayan bir şehir sakini de, bu düşünceyi kaçarak değil bulunduğu yerde gerçekleştirmek istediği için bir mimarlık firması olan Olson Kundig'le evini tasarlaması için anlaştı.
Müşterinin kapsamlı Kızılderili sanat koleksiyonundan ilham aldığını ve şehrin kalbinde gerçek bir Kuzeybatı kaçamağı yaratmaya çalıştığını açıklayan firma müdürü Jim Olson, işlenmemiş kontrplak ve kırmızı renkli beton zeminler gibi diğer tüm iç malzemeleri bu doğal ve sıcak estetiğe uyacak şekilde seçtiğini söylüyor. Sınırlı renk kullanımı ile dışarıdaki doğal dünyanın evin ana odak noktası olarak hareket etmesini sağlayan ünlü mimar ve tavandan tabana kadar uzanan pencerelerle de bahçeyi vurguluyor.
Seattle banliyösünde doğayla iç içeymiş gibi tasarlanan ve şehir kabini (city cabin) adı verilen bu inziva yeri, metropol bir mahalleden sizi uzaklaştıran ve ormanın derinliklerine doğru çeken bir mülk haline getirildi. Sadece estetik açıdan değil enerji kaynakları açısından da dizayn edilen çevreci yanı sayesinde kullandığı kadar enerji üretebilen ev, güneş panelleri ve havadan suya ısı pompasıyla enerjiyi dengeleyebiliyor. Aynı zamanda bazı ağaç türleri ve yabani bitkileri ile doğal yaşam alanı oluşturulan bahçesinde, önemli bir sürdürülebilirlik sağlanıyor.
Mimari fotoğrafçı Aaron Leitz tarafından çekilen ve komşu mülkleri veya evi tenha tutan yüksek çitin arkasındaki sokakları görmenin fazlasıyla zor olduğu şehrin içindeki bu muhteşem orman evinin fotoğraflarını görmek için galerimizi ziyaret edebilirsiniz.