Kronik Yorgunluk Sendromu Nedir?
Kronik yorgunluk sendromu, kişinin ne kadar dinlenirse dinlensin kendisini yorgun hissetmesidir. Kronik yorgunluk sendromunu hakkında herşey
Çöplerimizi doğaya atılmamalıyız. Bazı çöpler doğada 100’lerce yıl kaybolmadığı için gelecek nesle sağlıksız dünya bırakmış oluruz.
Evimizde veya iş yerinde çöplerimizi özel tasarlanan çöp poşetlerine koyarak ağzı sıkıca kapatılmalı ve çöp kutularına atılmalı. Çöp kutuları da çevre temizliğinin önüne geçilmesi için her sokak başına yerleştirilmiştir. Her gün sabahın erken saatlerinde temizlik görevleri çöp kutularını boşaltmakla görevlidir.
Nüfus yoğunluğu, trafik yoğunluğu, sokak hayvanları, işsizlik, gürültü, ulaşım, çarpık kentleşme, çevre sorunu ve benzerleri metropol şehirlerin başlıca sorunları arasında yer alır.
Çevreye atılan çöplerin zararları geniş yankılar uyandıracak bir güce sahiptir. Farklı ülkelerde olduğu gibi Türkiye’nin de büyük şehirlerinde karşılaşılan en önemli çevre sorunu çöplerdir. Anadolu coğrafyasında günlük toplanan çöp 80 bin ton civarındadır. Bunlar kâğıt, karton, tekstil, plastik, deri, metal, ağaç cam ve kül gibi malzemelerden oluşmaktadır.
Yerlere Çöp Atmanın Zararları Nelerdir?
Çevreye Atılan Çöpler Hastalık Taşır
Radyo, Mp3 çalar, El Feneri vb elektronik cihazlarda kullanılan piller atıldıklarında içeriğinde bulunan kimyasal etkenler toprak ve suya karışarak bizlere geri dönmektedir. Bunun için pilleri dikkatli olarak toplamalı ve geri dönüşüm kutularına bırakmalıyız. Çevreye atılan çöplerin zararları saymakla bitmez. Her şeyden önce çöp hastalık taşıyan en önemli etkendir.
Sinek, fare, köpek, kedi ve kuş gibi hayvanlar çöp yığınlarını karıştırarak çevreye dağıtırlar. Dağıtılan çöpler enfeksiyon tehlikesiyle bizlere ulaşır. Çöp ve katı atık olarak isimlendirilen bu malzemeler insanlara 200 farklı hastalığı taşıyarak yaymaktadırlar. Görüyoruz ki çöplükler insan sağlığını tehdit eden üreme noktalarıdır. Uzun süre toplanmayan çöpler koku, görüntü kirliliği ve bakterilerin üremesini tetikler.
Çevre kirlilikleri, hava kirliliği, su kirliliği, toprak kirliliği, ses kirliliği ve ışık kirliliği şeklinde oluşabilir.