15.947 Resimli Çiniyle Kaplı 'Ruhlar Şapeli'

16.05.2023 / Seyahat / Kültür / Sanat

Portekiz'in Porto kentinde bulunan ve 15.947 mavi-beyaz seramik karolarla kaplı nefes kesici Ruhlar Şapeli adeta bir mimari cazibe merkezi.

15.947 Resimli Çiniyle Kaplı 'Ruhlar Şapeli'

Diğer adıyla Capela das Almas, kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biri. Bireysel parçalardan oluşan seramikler, neoklasik Saint Catherine Şapeli'nin tüm dış cephesi üzerinde büyük ve güzel bir tasarım oluşturuyor. Paneller, 1929'da Eduardo Leite tarafından eklendi ve 19. yüzyılın Delft çinilerine gönderme yapılarak oluşturuldu.

Farklı sahneler anıtsallıklarıyla hayranlık uyandırsa da farklı çalışmaların karmaşıklıkları daha yakından bakmayı gerektiriyor. Çizimler, Aziz Francis'in ölümü ve Aziz Catherine'in şehitliği de dâhil olmak üzere çeşitli dini hikâyeler aracılığıyla Aziz Francis of Assisi ve Saint Catherine'in hayatlarının tasvirlerini içeriyor.

Uçan melekler ve süslü dekoratif telkâri gibi diğer detaylar da mevcut olan Ruhlar Şapeli’nin önü ayrıca, Araf'ta İsa'nın kanıyla yıkanan dal almas'ı (ruhlar) gösteren kapının üzerinde vitray bir pencere içeriyor.

Benzersiz cephesiyle bölgedeki en çok ziyaret edilen ve Instagram'da paylaşılan turistik yerlerden biri olan bu inanılmaz mimari yaratımın fotoğraflarını görmek için galerimizi ziyaret edebilirsiniz.

Capela das Almas (Ruhlar Şapeli) fotoğrafları