2019 Yılının En İyi Eğitim Fotoğrafları

10.12.2019 / Eğitim / Kültür / Sanat

Dünyanın dört bir yanındaki fotoğrafçılar, #Education2019 Fotoğraf Yarışması'na gönderdikleri en iyi karelerle eğitim hayatını kutladılar.

2019 Yılının En İyi Eğitim Fotoğrafları

Ücretsiz bir fotoğraf uygulaması olan Agora tarafından yönetilen #Education2019 yarışmasına yaklaşık 20.000 fotoğraf gönderildi. Öğrenmenin sınırının olmadığını gösteren birbirinden muhteşem bu görseller, dünyadaki eğitim hakkıyla ilgili de bir sosyal sorumluluk projesinin temel taşları aynı zamanda.

Agora tarafından yönetilen Education 2019 yarışmasına yaklaşık 20.000 fotoğraf gönderildi

İlk kitaplarını okuyan bebeklerden, yaşlı öğrencilere, bilgilerini genç öğrencilere aktaran bilge öğretmenlerden, ailelere kadar, hayatımızın her alanında karşımıza çıkan eğitimin, sürekli bir yolculuk olduğunu anlatan Agora, şu düşünceleri aşılıyor:

Okula gitmek, kim olduğumuzu, neye inandığımızı ve dünyada hangi rolü oynadığımızı öğrenmemize yardımcı oluyor. Benliğimizin kişisel gelişimi için çok önemli olan bu durum sadece bizim geleceğimize değil ailelerimizin, arkadaşlarımızın ve çevremizin geleceğine de etki ediyor. Ne kadar eğitim alırsak dünya o kadar parlak bir yer haline geliyor.

Genç ya da yaşlı, zengin ya da fakir herkes için temel bir hak olan eğitimin dünyanın her yerinde yeterli standartlara ulaşması için uğraşan kurumlar, 2050 yılına kadar eğitim almayan dünya topluluklarının ortalamasını yüzde 10’a çekmeyi planlıyorlar. Halen yapılacak daha çok iş olmasına rağmen, bu rakamlar son 150 yılda eğitime erişimin beş katından daha fazla olduğunu gösteriyor.

Şimdi gelin hep birlikte, koşullar ne olursa olsun eğitime verilen önemin yansımalarını derlediğimiz, #Education2019 adına paylaşılan fotoğraflardan oluşan galerimize göz atalım.

Education 2019 adına paylaşılan fotoğraflardan oluşan galeri