2021 Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı Ödülleri

19.10.2021 / Kültür / Sanat / Çevre

Londra Doğa Tarihi Müzesi'nin her yıl düzenlediği yarışmada Yılın Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı olarak Fransız biyolog Laurent Ballesta seçildi.

2021 Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı Ödülleri

Yumurtalarının ve spermlerinin bulanık bulutu arasında kamuflaj oluşturan orfozların fotoğrafı, en büyük ödülü almak için 50 binden fazla görüntüyü geride bıraktı. Fransız Polinezyası'nda çekilen bu balıkları ve üreme alışkanlıklarını gözlemleyerek geçen beş yılın meyvesi olarak karşımıza çıkan bu fotoğraf için jüri başkanı, yazar ve editör Rosamund Kidman Cox, “şaşırtıcı, enerjik, merak uyandırıcı ve dünya dışı bir güzelliğe sahip” diye açıklama yaptı.

Diğer öne çıkan kazananlar arasında Kuveytli fotoğrafçı Majed Ali'nin yağmurda bir dağ gorilinin büyülü portresi yer aldı. Ali bu kadrajı yakalayabilmek ve 40 yaşındaki goril Kibande ile tanışmak için dört saat yürüdü. Yaban hayatı hikâyeleri üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Güney Afrikalı foto muhabiri Brent Stirton ise, Foto Muhabiri Öykü Ödülü'nü evine götürdü. Yetim kalan şempanzelerin rehabilitasyonu ve bakımı için çalışan bir personelin görüntüsü yakalayan sanatçı, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki Lwiro Primat Rehabilitasyon Merkezi'nin hikâyesini anlatıyor.

Yarışma genel anlamıyla dünyadaki vahşi yaşamın güzelliğini gösterirken, aynı zamanda onları korumanın ne kadar gerekli olduğuna da vurgu yapıyor. Bu fotoğraflar çevreyi korumazsak neler kaybedebileceğimizi hatırlatıyor.

Birbirinden ilham verici bu fotoğraflardan öne çıkanları görmek için galerimizi ziyaret edebilir ve bu alanda yeterli donanıma sahip bir fotoğrafçıysanız, 18 Ekim 2021'de başvuruları açılan ve 58.si düzenlenecek olan Yıllık Yaban Hayatı Fotoğrafçısı Ödülleri için kayıt oluşturabilirsiniz.

wildlife photographer of the year 2021 gallery