Atılmış Nallardan Dinamik Hayvan Heykellerine
Heykeltıraş Jamie Thomas kesinlikle “birinin çöpü başka birinin hazinesidir” inancıyla yaşıyor.
Küçük Bonsai ağaçlarının, normal boyuttaki ağaçlar gibi doğal yollardan ve tam boyutlarında meyve verebileceğini biliyor muydunuz?
Çoğu ağaç türü, uygun bakım ve beceriyle Bonsai ağacı haline gelebilir. Bonsai aslında bir Japon geleneğidir ve ağaçları minyatür kalmaları için budamak, yetiştirmek ve eğitmek üzerine kuruludur. Bir bahçıvan tarafından birkaç yıl budama, besleme ve aşılama ile ağaçlar istenen şekli almaya başlar. Daha büyük bir bitki gibi görünmek yerine, gövde, yaprak ve dalları minimal bir hal alır ancak meyveler genellikle büyük kalır.
Minyatür yapılarına rağmen Bonsai ağaçları aslında güçlü meyve taşıyıcılarıdır. Saksılı bir Bonsai meyve ağacı, genetik olarak bir meyve bahçesindekilerle aynı olduğundan, üretilen meyve de genellikle marketlerde bulabildiğiniz ürünlerle aynı boyuta ulaşır. Elma, ayva, nar, zeytin ve limon gibi ürünler minik Bonsai dallarında harika bir şekilde büyür ve lezzetli bir şekilde tüketilir. Pek tabi ağacın küçük olması nedeniyle, bir Bonsai'den hasat edilen meyve miktarı kaçınılmaz olarak sınırlıdır.
Bonsai ağaçları verimli bir bitki olmaktan çok bir sanat formu olarak tasarlanmıştır. Bir süreç olarak bakıldığında bu ağaçların yetiştirilmesi büyük bir özveri ve sabır ister. Kültivatör, tel destekleri ve budama yöntemi ile ağaç sürekli olarak şekillendirmelidir. Klasik küçük saksıların içine sığması için kökler bile periyodik olarak kesilmelidir.
Her biri farklı bakım stratejileri gerektiren birçok Bonsai türü ve şekli vardır ve bir tane satın almadan önce yetiştiriciliği hakkında bilgi edinmeniz gerekmektedir. Her ne kadar yoğun bir uğraş gerektirse ve zamanınızın büyük bir bölümünü alsa da, yüzlerce yıl yaşayacak bir eser bırakmanızı sağlar. Bilinen en eski Bonsai 1000 yaşın üzerindedir.