2022 Yılın Kuş Fotoğrafçısı Yarışması

29.06.2022 / Kültür / Sanat / Çevre

Yedinci yılına giren Yılın Kuş Fotoğrafçısı yarışmasına bu sene değerlendirilmek üzere, 115 ülkeden 20 binden fazla fotoğraf gönderildi.

2022 Yılın Kuş Fotoğrafçısı Yarışması

En İyi Portre, Kuş Davranışı ve Koruma Ödülü kategorilerindeki finalistlerden oluşan bir seçki, bu yılki yarışmanın gücünü gösteriyor. Dünyanın farklı noktalarında çekilen fotoğraflar kuşların çeşitliliğini gözler önüne seriyor. Finalist portreler, kral penguenlerin imza niteliğindeki siyah-beyaz tüylerinden, ocellated hindinin siğil kaplı baş ve boynuna kadar, bu hayvanların en iyi özelliklerini ortaya çıkarıyor.

Yılın Kuş Fotoğrafçıları (Bird Photographer of the Year)'ın vahşi yaşam kameramanı ve direktörü Will Nicholls, kuşların inanılmaz çeşitlilikte bir hayvan grubu olduğunu söyleyerek yarışmayla ilgili şunları ifade ediyor:

Bu yıl yeşilbaş ördeklerden harpi kartallarına kadar her şeyin çarpıcı görüntülerini gördük. Kuşları ve korunmalarına dair çalışmaları bu fotoğraflarla kutluyoruz. Jüri heyetindeki herkes için böyle yetenekli fotoğrafçıların çalışmalarını görmek her zaman bir zevktir.

Kazananların 8 Eylül 2022'de açıklanacağı bu uluslararası yarışmanın birbirinden şahane fotoğraflarından bazılarını görmek için galerimizi ziyaret edebilirsiniz.

2022 Bird Photographer Of the Year gallery