
Neo Noir Tarzda New York'a Bakış
Neo-noir tarzıyla oluşturduğu New York sokak fotoğraflarıyla Nicholas Miller, durağan görsellerde adeta bir film sahnesi oluşturuyor.
Tırmanıcı bitkilerin sapları birer vantuz meydana getiren uzantılar ya da küçük ve yassı yuvarlaklarla donanmıştır.
Bu vantuzlar, sapları birer birer duvara yapıştırarak bazen dama kadar uzatırlar. Saplardan biri çekilecek olursa, duvardan koparılıp alınan vantuzların direnci hissedilir.
Bazı bitkilerin sapları dikine yükselecek kadar sert değildir. Bu tip bitkilerden biri olan sarmaşık, duvarları kendine destek olarak kullanır. Bunun için de ek kökleri kramponlarla donanmıştır. Asma ise uzantılı dalları ile desteğine çengel atar. Filbahar, yapraklarının saplarından yararlanır. Bütün bu durumlarda bitki dikine yükselebilmek için ortamına uymuştur.