Hindistan'ın Gelenekleri

22.06.2022 / Seyahat / Genel

Geçmişten günümüze kadar kültürleri ve bütün dinleri bir arada yaşatmasıyla birlikte ilginç gelenekleriyle karşınızda Hindistan…

Hindistan'ın Gelenekleri

Yok artık diyeceğiniz geleneklere sahip olan Hindistan, yüzlerce dini bir arada yaşatıyor…

Dünya üzerinde en eski uygarlıklara sahip olan Hindistan da 22 den fazla dil kullanılmaktadır ve nüfus kalabalıklığı bakımından dünyanın en kalabalık 2. ülkesidir.

Hindistan'ı biraz daha yakından tanıyacak olursak teknoloji burada hızlı bir şekilde ilerler. Bir çok hintli mühendis dünyaya açılıp çok iyi işler başarmaktadır ve teknolojinin yanı sıra sanatsal yaşamda da bir hayli ön plandadır. Sinema sektörünün kalbi Bollywood'ta atarken, dansları ve müzikleriyle dünyaya farklı bir renk katan hint yapımları dünyaca izlenerek rekorlara ev sahipliği yapıyor.

Öte yandan Hindistan' ın bir yandan bu kadar gelişmiş bir ülke olduğunu görürken bir yandan da evlerin çoğunda tuvalet olmadığını biliyor muydunuz?

Evet, Hintliler genellikle tuvaletlerini dışarıya yapıyorlar. Bunun sebebi ise kültüreldir yani ekonomik değildir.

Hint Gelenekleri?

1-) Birçok dini kendi içerisinde kapsıyor ve bazı farklı dinlerinde oraya çıktığı ülkedir. Jainizm, Hinduizm, Şamanizm ve Budizm gibi farklı dinlerde Hindistan’da çıkmıştır.

2-) 7 yaşına gelen kız çocuklarını köpeklerle evlendirilir. Evlendirdikleri köpeklerin gerçekten evlenecekleri zamana kadar onları koruyacağına inanılır.

3-) erkek bebekler yüksek bir yerden aşağı atılıyor. Erkek bebeklere bu durumun ileriki hayatlarında sağlık, mutluluk, iyi şanslar ve uğur getireceğine inanırlar.

4-) Günahlarından arınmak için ganj nehri’ne girerler. Ganj Nehri tanrıça Ganga olarak kabul ederler. Ganj Nehrinin yanında ölülerini yakıp ve küllerini nehre atarlar ve bu şekilde ölenler ruhları özgürleşeceğine inanırlar.

5-) Hindistan’da İnekleri kesmenin cezası en az 8 yıldan başlıyor.

6-) Drahoma geleneği yani genel olarak bilinen adı ile başlık parası olan bir gelenektir. Yalnız burada küçük bir farklılık vardır. Hindistan’da evlenecek kızlar başlık parasını erkek ailesine veriyor.

7-) Sati geleneği yani Hintli kadınlar dul kalınca ya kendilerini yakıyorlar ya da başkalarına kendilerini yaktırıyorlar. Bu şekilde günahlarından arınmış olup diğer dünyada kocalarına kavuşacağına inanılıyor.

8-) Yılan oynatma en sık görülen geleneklerden bir tanesidir. Hindistan’da genel olarak fakir kesimin kendilerine para kazanmak için buldukları bir oyundur. Bu durum o kadar çok yaygınlaşmış ki artık Hindistan’a özgü bir hale gelmiştir.

9-) Yağmur tanrıların hoşuna gidildiğini düşünülerek kurbağaları evlendirirler. Bu gelenekte komşusu olan Bangladeş’te bu gelenek aynıdır. Hindistan ile Bangladeş’te bu durumdan dolayı birçok kurbağaları evlendiriyorlar.

10-) Holi fest festivali renkli tozların binlerce insanın birbirlerine saçarak eğlendikleri bir festivaldir. Yaşlı insanların yalnızlıklarını unutması ve insanların kendileri üzerinde bulunan kötü enerjilerinden kurtulmaya çalışırlar.

11-) İntihar etmek erdemli bir davranış olarak görülür. Biz de son çıkmaz olarak görülen intihar ve Müslüman inancında haram olarak belirlenmiş intihar konusu, Hintlilerde erdemli bir davranış olarak görülmüştür.

12-) Hint düğünlerinde “kutsal ateş” yakılır. Bu kutsal ateş gelin ve damat için yakılır. Gelin ve damat bu ateşin etrafında 4 tur döndükten sonra sandalye ye kim koşarak önce oturursa evin reisi o olurmuş.

13-) Hindistan’da İngiliz işgaline kadar kadınların birden fazla eşi olabilirdi. Çoğunlukla da kardeşler aynı kadınla evlenirlerdi. Günümüzde bu gelenek çok fazla görülmese de Hindistan’ın ücra köşelerinde rastlanabiliyor

14-) Başlık parasını kız tarafının ödemesi geleneği de sadece Hintlilere özgüdür. Bu gelenek bir nevi başlık parası ve Drahoma olarak geçiyor. Bu geleneği farklı ve ilginç kılan şey ise bu parayı kız tarafı ödüyor.

Ayrıca Bakınız