Seyahat Rehberi: Singapur
Asya’nın incisi Singapur, zengin kültürü, eşsiz mutfağı ve doğayla iç içe şehir yapısıyla en çok ziyaret edilen ülkelerinden biridir.
Yaşayan en başarılı çağdaş kadın sanatçısı olarak bilinen Japon sanatçı Yayoi Kusama, yeni projesiyle bu yılın da gözdesi olmuş durumda.
COVID-19 pandemisinin neden olduğu iki yıllık bir gecikmenin ardından Washington D.C.’de açılan en yeni sergisi “One With Eternity”, Kusama'nın New York'ta yaşayan ve çalışan genç bir kadın olarak çığır açan kariyerini yansıtıyor.
İlk olarak 1965'te sergilenen ve sanatçının elle yaptığı fallik şekilli kumaş heykellerle dolu Sonsuz Aynalar Odası, duvarlara yerleştirilen aynaların bu kırmızı noktalı parçaların etkisini artırmasıyla birlikte hipnotik ve sonsuz bir etki yaratıyor.
Yayoi Kusama'nın “Kalbim Evrende Dans Ediyor” ismini verdiği en yeni oda dizaynı ise, çeşitli mesafelerde yerleştirilmiş ve sürekli renk değiştiren çok sayıda puantiyeli kürenin aynalardan yansıyan görüntüleri ile sürükleyici bir evren deneyimi yaşatıyor.
One With Eternity sergisi, 1 Nisan - 27 Kasım 2022 tarihleri arasında Washington D.C.’deki Hirshhorn Müzesi'nde sergilenmeye devam edecek.