Tüzel Kişilerin Hak Ehliyeti
Kişi ve mal toplulukları tüzel kişilik kazanmakla birlikte hak ehliyetine de sahip olurlar.
Türk bilim insanı Canan Dağdeviren ve ekibi, meme kanserini erken tespit edebilmek amacıyla elektronik sütyen hazırladı.
Dünyaca ünlü bilim insanı ve bitmeyen kalp pilinin mucidi Canan Dağdeviren şimdi de meme kanserini teşhis eden elektronik sütyen geliştirdi.
ABD’de yer alan Harvard Üniversitesi’nin Genç Akademi üyeliğine seçilen ilk Türk olan Dağdeviren, icatlarıyla ABD’nin prestijli dergilerinden Forbes’un “30 Yaş Altı Bilim İnsanı” listesine girmeyi başardı.
Dr. Canan Dağdeviren, Sivas Kongresi’nin 100’üncü yılı nedeniyle memleketi Sivas’ta katıldığı bir söyleşide yeni projesi olan meme kanserinde erken teşhis yapan elektronik sütyenin müjdesini verdi.
Teyzesini meme kanserinden kaybettiğini söyleyen Dr. Dağdeviren, onun anısına bu projeye başladığını söyledi.
Herhangi bir operatöre gerek duymadan memenin ultrason filmini birkaç saniyede çekiyor ve meme kanserini erken teşhis için kullanılıyor.
Canan Dağdeviren:
9 yıl önce Fatma Teyzem periyodik olarak kontrol altında olmasına rağmen meme kanserine yakalandı ve sadece 6 ay hayata tutunabildi. Bu çalışmayı Fatma Teyzem son 12 gününü yaşarken hasta yatağında birlikte hayal edip tasarlamıştık. Ve artık hayalin ötesine geçip milyonlarca kadının hayatına dokunabilecek. Bu aleti tüm kadınlara ithaf ediyorum. Yalnız değilsiniz.