2020 Okyanus Fotoğrafçılığı Ödülleri

18.11.2020 / Kültür / Sanat / Çevre

Oceanographic Magazine tarafından gerçekleştirilen bu seneki Okyanus Fotoğrafçılığı Ödülleri, fotoğrafseverleri suya doyurdu.

2020 Okyanus Fotoğrafçılığı Ödülleri

Üç binden fazla başvuru alınan yarışmada, toplamda altı kategoride 100 finalist yarıştı. Doğayı koruma konularıyla ilgilenmenin yanı sıra maceraları ve keşifleri sergileyen finalistlerin fotoğrafları, okyanus fotoğrafçılığının güzel bir kesiti olarak ilgililere sunuldu.

Finalistler arasında, Kuzey Kutbu'ndaki çalışmaları sıklıkla ödül kazanan Florian Ledoux gibi tanıdık isimler de yer aldı. Yılın Okyanus Koruma Fotoğrafçısı adaylığında yer alan Ledoux aynı zamanda Kolektif Portföy Ödülü için de adaylığını koydu. Avustralya'daki iki pengueni, şehrin ışıklarına bakıp romantik bir şekilde sarılırken yakalayan Tobias Baumgaertner, fotoğrafının viral haline gelmesi sebebiyle Topluluğun Seçimi Ödülü'ne aday olarak gösterildi.

Avustralyada, şehrin ışıklarına bakıp romantik bir şekilde sarılan iki penguen, Tobias Baumgaertner

Yarışma ayrıca, okyanusları korumaya odaklanan bir fotoğrafçılar topluluğu olan SeaLegacy ile ortaklaşa düzenleniyor. National Geographic fotoğrafçıları Cristina Mittermeier ve Paul Nicklen tarafından kurulan SeaLegacy, Kolektif Portföy Ödülü'nü kazanan fotoğrafçıya bir yıl boyunca ikamet izni veriyor.

Kazananlar 19 Kasım 2020'de sanal bir törenle açıklanacak ve törenden önce dünyanın önde gelen okyanus fotoğrafçılarından bazılarıyla görüşmeler ve seminerler yapılacak. İzlemeye değer bu etkinlikleri Oceanographic Magazine’in web sitesinden takip edebilirsiniz. Ayrıca ödüllerin duyurusunu beklerken, inanılmaz finalistlerden bazılarına galerimizden göz atabilirsiniz.

2020 Okyanus Fotoğrafçılığı Ödülleri Finalist Fotoğrafları Galerisi