2022 Yılın Yaban Hayatı Fotoğrafları

15.09.2022 / Kültür / Sanat / Çevre

1965'ten beri Yılın Yaban Hayatı Fotoğrafçısı yarışması, halka dünyanın dört bir yanındaki hayvanlara içeriden bir bakış sunuyor.

2022 Yılın Yaban Hayatı Fotoğrafları

Bu yılın kazananlarının açıklanması beklentisiyle yarışma, kategorilerinde büyük beğeni toplayan seçilmiş resimlerin ön izlemesini yayınladı. Yıldız görüntüleri bize bir ağaç kurbağasının çiftleşme partisinden, terk edilmiş bir evde takılan bir kutup ayısına ve deniztarağı kabuğunda saklanan bir ahtapota kadar her şeyi gösteriyor.

Vurgulanan 15 fotoğraf, Ekim ayında tam olarak açıklanacak 100 kazanan ve finalist fotoğrafın sadece bir kısmı. Her yaştan ve her deneyimden toplamda 93 ülkeden katılan fotoğrafçılar, en iyi vahşi yaşam fotoğraflarını çekmek için bir araya geldi. Hayvan Portreleri, Davranış ve Kentsel Yaban Hayatı gibi kategorileri bulunan yarışmada “gazetecilik hikaye anlatımı” da değerlendirmeye alındı. Hollandalı foto muhabiri Jasper Doest’un çektiği, Zambiya'daki bir nehir yöneticisinin portresi, bölgedeki sulak alanların korunmasını detaylandıran daha büyük bir hikayenin parçası.

Tüm finalistlerin ve kazananların özel bir ödül töreni sırasında açıklanacağı 11 Ekim’den önce öne çıkan yaban hayatı fotoğraflarını görmek için galerimizi ziyaret edebilirsiniz.

2022 Yılın Yaban Hayatı Fotoğrafları Galeri