2023 Doğa Fotoğrafçılığı Yarışması Çarpıcı Görüntülere Sahne Oldu

21.12.2023 / Kültür / Sanat / Çevre

Ünlü vahşi yaşam fotoğrafçısı Thomas Vijayan, 2023 Yılının Doğa TTL Fotoğrafçısı seçilerek etkileyici özgeçmişine bir ödül daha ekledi.

2023 Doğa Fotoğrafçılığı Yarışması Çarpıcı Görüntülere Sahne Oldu

Kazanan Austfonna Buzulları fotoğrafı, yarışmaya katılan 8.000'den fazla fotoğrafı geride bıraktı. Bu unutulmaz fotoğraf sadece güzel olmakla kalmıyor, aynı zamanda küresel ısınmanın deniz buzlarını nasıl hızla erittiğini de çarpıcı bir şekilde hatırlatıyor.

Bu, doğanın ne kadar hızlı yok olduğunu gösteren bir kanıt adeta. Yükselen şelalenin canlı renkleri, onun yaratılışındaki gerçeklikle yan yana duruyor. Gerçek şu ki, bu görüntü küresel ısınmanın endişe verici oranlarda erimekte olan deniz buzu üzerindeki etkisini gösteriyor.

17 yaşının altındaki genç fotoğrafçılara açık olan gençlik yarışmasında birincilik ödülünü Birleşik Krallık'tan Lucy Monckton aldı. Bal arılarının yakın plan portresi, sadece kompozisyon açısından değil, görüntüyü yakalamak için gereken sakinlik ve soğukkanlılık açısından da etkileyici. Monckton binlerce arı tarafından sarılmış bir dala rastladı ve bir yandan kendi güvenliğini düşünürken bir yandan da istediği fotoğrafı çekmek için tüm cesaretini toplamak zorunda kaldı.

Genel kazananların yanı sıra Hayvan Davranışları, Sualtı, Kentsel Vahşi Yaşam ve Vahşi Portreler de dâhil olmak üzere sekiz kategoride en iyi fotoğraflar seçildi. Bu teknolojinin her tür hayvana odaklanmak için nasıl kullanılabileceğini gösteren Kamera Tuzakları kategorisindeki en iyi fotoğraflar özellikle ilgi çekici. Kazanan Fernando Constantino Martínez Belmar, Meksika'da yakalanması zor bir jaguarı fotoğraflamak için kendi kamerasını kullanırken, ikinci Igor Mikula bir arkadaşının penceresine kurarak yavrularına ebeveynlik yapan bir karatavuğun eşsiz görüntüsünü elde etti.

Aşağıda tüm kazananları görebileceğiniz galerimizi ziyaret edebilir ve daha fazlası için Nature Photography Tutorials’ın Instagram hesabını takipte kalabilirsiniz.

2023 Doğa Fotoğrafçılığı Yarışması Nature Photography Tutorials gallery