185 Yıl Önce Çekilen İlk Özçekim
Özçekimler 2010'lardan bu yana, selfie çubuğunun icadı ve sosyal medyanın yükselişinden sonra giderek daha popüler hale geldi.
Mimariyle ilgilenen Türk fotoğrafçı Yener Torun, kentsel yaşamın renkli olabileceğini kanıtlamak için Türkiye’yi sokak sokak dolaşıyor.
Torun'un renkli bir bakış açısı var. Birçok kişi kentsel peyzajı sıkıcı bir çevre olarak kabul ederken, o farklı düşünüyor. Kompozisyonlarını cerrahi hassasiyetle oluşturarak öyle gerçeküstü sonuçlar alıyor ki, fotoğrafları bir filmden kopmuş gibi görünüyor.
Çalışmalarının grafik kalitesi göz önüne alındığında, Yener Torun'un eline kamera almadan önce tasarıma ilgi duyması sürpriz olmamalı. Ve aslında bu kadar hızlı bir şekilde sosyal medyada ünlenmesinin en büyük sebeplerinden biri, tüm ilgi alanlarını birleştirerek ilerlemesi. Türkiye'nin tarihi yapıtlarından ziyade, renkli ve modern mimariye odaklanan sanatçı, ülke hakkında sıklıkla görünmeyen bir vizyon sunuyor ve Türkiye'nin beklentilerini değiştiriyor.
Fotoğraflarının, insanlar üzerinde daha derin bir algı oluşturarak, şehir ve dinamikleri hakkında bildiklerinden çok daha fazlası olduğunu fark etmelerine yardımcı olduğunu ifade eden Torun, şunları söylüyor:
Şehrin hemen her köşesinde ilham verici bir şey bulmak mümkün. Her zaman hoş şeyler keşfedemezsiniz ama yine de orijinal bir şey bulacağınızdan emin olun. Ve keşiflerin bazıları bir tür zulüm olsa bile, onları sanat eserine dönüştürmek için en iyi açıyı bulmak tatmin edici bir duygu.
Kendine özgü bir yaklaşımı olan sanatçının, İstanbul’da çektiği, Gökkuşağı mimarisine sahip bazı binaların da bulunduğu rengarenk çekim örneklerini galerimizden inceleyebilirsiniz.