5.000 Yıllık Kristal Hançer Bulundu

26.08.2020 / Tarih / Genel

Tarih öncesi medeniyetlerden geriye kalan birçok alet keşfedilmişti fakat bu sefer kaya kristalinden yapılmış inanılmaz silahlar bulundu.

5.000 Yıllık Kristal Hançer Bulundu

Bu inanılmaz buluntu, İspanya'nın güneybatısındaki Montelirio Tholos'un megalitik mezarında keşfedildi. Fakat aralarındaki en nadide eser fildişi kabzası ve kılıfı olan bir hançerdi. Şekil itibariyle dönemin benzer özelliklerini taşıyan ve yaklaşık 8,5 inç uzunluğa sahip olan hançeri diğerlerinden ayıran şey ise tamamen kristal olması.

5000 yıllık kristal hançer

Bulunduğu bölgenin yakınlarında kristal madeni bulunmaması, bu eşyaların ya da malzemelerinin farklı bölgelerden temin edildiğini gösteriyor. Ayrıca ilginç bir şekilde, silahların hiçbirinin tek bir kişiye atfedilmediği ve kolektif kullanım için olduğu görülüyor. Araştırmacılar konuyla ilgili şunları söylüyor:

Muhtemelen sadece bu dönemin seçkinleri tarafından erişilebilen cenaze gereçlerini temsil ediyorlar. Öte yandan, kaya kristali özel anlamlar ve çağrışımlarla yatırılan bir hammadde olarak sembolik bir öneme sahip olabilir. Literatürde, hammadde olarak kaya kristali ve kuvarsın; canlılığı, büyülü güçleri ve atalarla bir bağlantıyı sembolize ettiği toplumları görmekteyiz.

Kesin amaçlarından emin olamasak da, bu silahların keşfi ve araştırılması, 5000 yıldan fazla bir süre önce Dünya üzerindeki kültürlerle ilgili büyüleyici bir fikir vermeye devam ediyor.

5000 yıllık kristal hançer