2023 Nature inFocus Fotoğraf Ödülleri

14.08.2023 / Kültür / Sanat / Çevre

2023 Nature inFocus Fotoğraf Ödülleri geçtiğimiz günlerde Hindistan'ın Bangalore kentinde düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

2023 Nature inFocus Fotoğraf Ödülleri

Kazananlar, 1.500'den fazla fotoğrafçı tarafından gönderilen 24.000 vahşi yaşam görüntüsü arasından seçildi. Sonuçta film yapımcısı ve doğa korumacı Srikanth Mannepuri, Hindistan kıyılarındaki mangrov ormanlarının karşı karşıya olduğu tehditleri vurgulayan görüntülerden oluşan portföyüyle Yılın Fotoğrafçısı seçildi.

Dünyanın dört bir yanından fotoğrafçılar, Hayvan Portreleri, Hayvan Davranışları, Koruma Odağı, Yaratıcı Doğa Fotoğrafçılığı, Vahşi Manzara ve Yaşam Alanlarındaki Hayvanlar ve Yılın Fotoğrafçısı - Portfolyo olmak üzere altı kategoride en iyi fotoğraflarını göndermeye davet edildi. 2023 Nature inFocus Yarışması’nın kökeni Hindistan'da olsa da, bu yılki yarışmaya uluslararası fotoğrafçıların katılımı arttı.

Nature inFocus'un kurucularından Rohit Varma, "Nature inFocus Fotoğraf Ödülleri ulusal ve uluslararası fotoğrafçılar için bir buluşma yeri haline geldi" diyerek sözlerine şunları ekledi:

Her yıl, doğal dünyamızın yeni yönlerini ortaya çıkaran ve aynı zamanda ilgili küresel koruma konularına ışık tutan görüntüler görüyoruz. Katılımcı sayısındaki ve coğrafi konumlardaki büyümeyi görmek bizi heyecanlandırıyor. Gerçekten de yaban hayatı fotoğrafçıları için uluslararası bir platform diyebiliriz!

Avlarını takip eden leoparların heyecan verici anlarından böceklerin kullanıldığı inanılmaz kompozisyonlara kadar, bu yılın kazananlarının yaratıcı doğa vizyonları olağanüstü. Bu yılki yarışmanın en sevilen kazananlarından bazılarını görmek için galerimizi ziyaret edebilir ve tam listeye Nature inFocus web sitesinden göz atabilirsiniz.

2023 Nature inFocus Photography Award gallery