Siber Zorbalığın Gelecekteki Trendleri Nelerdir?
Siber zorbalık, dijital çağın karmaşık ve sürekli değişen bir sorunudur.
İngiliz Petrol şirketi, 770 akaryakıt istasyonu ve lisasn hakkını Petrol Ofisi’ne devredip Türkiye pazarından ayrıldığını açıkladı.
Türkiye’den çekilen şirketlere bir yenisi daha ekleniyor. 1954 yılından bu yana ülkemizde faaliyet gösteren BP, operasyonlarını sonlandırıyor. Şirket, akaryakıt operasyonlarını satın almak üzere Petrol Ofisi ile hisse alım sözleşmesi imzaladığını duyurdu.
BP’nin kuruluşuna öncü olan “Anglo-Persian Oil Company” şirketi, 1912 yılında İstanbul’da bir ofis açarak Lion & Sun ve Palm Tree markalarını tescil ettirmişti. İlerleyen dönemlerde Türkiye pazarında 1949 yılına kadar “Steaua Romana” adı altında faaliyetlerini sürdüren BP, yaptığı yatırımları bu dönemde artırarak genişletti. 1957 yılında “BP Petrolleri Anonim Şirketi” olarak değişen ismiyle, Türkiye’de çalışmalarını hızlandırdı.
Türkiye genelinde ortalama her gün 300 binden fazla kişiye hizmet veren BP, 770’in üzerindeki istasyonlarını ve tüm lisanslarını Petrol Ofisi’ne devrederek Türkiye pazarından çıkma kararı aldı.
Konuyla ilgili Petrol Ofisi’nin çatı şirketi Vitol Yönetim Kurulu Üyesi Chris Bake şu ifadeleri kullandı:
Türkiye enerji sektörünün milli gururu Petrol Ofisi Grubu’nun daha da güçlenmesini sağlayacak bu adımı atmaktan son derece mutluyuz. Genç ve dinamik nüfusu ve büyüme potansiyeliyle Türkiye’nin geleceğine olan güvenimiz tam.
Petrol Ofisi Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Abbasoğlu, konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:
Pazardaki gücümüzü daha da pekiştirecek bu heyecan verici buluşmayı ve yeni ekip arkadaşlarımızın aramıza katılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.