Site Hızlandırma Yöntemleri

19.02.2021 / Bilim / Teknoloji / Genel

Google aramalarında üst sıralarda çıkmanın ve dolayısıyla rakiplerinize fark atmanın en önemli yollarından biri olarak site hızı gösterilir.

Site Hızlandırma Yöntemleri

Eğer web sitenize gerçekten emek veriyorsanız ve sıralama sonuçlarında iyi yerlere gelsin istiyorsanız, kesinlikle hızlı bir siteye ve yine hızlı açılan sayfalara da ihtiyacınız var demektir.

site hızlandırma yöntemleri

İçerikleriniz ne kadar kaliteli ve bilgi verici olursa olsun, eğer site yüklenme hızınız yavaşsa üst sıralara yükselmeniz çok zor olacaktır. Üst sıralara yükselmenin en önemli yolu site hızınızı yükseltmekten geçer.

Site hızı neden önemli diye soracak olursanız, Google sıralama algoritmasında site hızının yerinin çok fazla olmasıdır. Hatta ilk üç maddeyi site açılış hızı almıştır.

Hızlı Sitenin Avantajları

  • Hedef müşteri kitleniz sitenize daha hızlı ulaşır
  • Müşterileriniz ürünlerinizi daha hızlı inceler ve hızlı alışveriş yapar
  • Google botları sitenizi daha hızlı tarar
  • Rakiplerinizden daha da öne geçersiniz
  • Web siteniz Google sıralamalarında üst sırada yer alır
  • Dönüşüm oranlarınızda ciddi artış yaşanır

site hızlandırma yöntemleri

Web Sitenizin Hızını Arttırın

Site Hızınızı Test Edin” başlıklı yazımızda yer alan sitelerden bir tanesini kullanarak sitenizin hızını test edebilirsiniz. Eğer site hızınız düşük çıkarsa hızlandırmak için size önerebileceğimiz 5 altın kural var.

1. Hosting Seçimi: Hosting seçimleri site hızları konusunda ilk dikkat etmeniz konudur. Hatta daha sitenizin yazılım ve tasarımını yapmadan önce hosting araştırması yapmalısınız. Sürekli sorun yaşayacağınız hosting firmaları yerine sürekli çözüm odaklı olan firmaları tercih etmenizi öneririz.

2. Tema Seçimi: İnternette ücretsiz olarak birçok tasarım mevcuttur. Bu tasarımları seçerken de hosting tarafında ağırlık oluşturmayacak, sayfa yüklenmesi hızlı olan ve kullanıcı dostu olan tasarımlardan seçmenizi tavsiye ederiz. İster ücretsiz bir tasarım bulun isterseniz de özel bir tasarım yapın hiç fark etmez. Yeter ki karmaşık ve anlaşılmaz bir tasarım olmasın.

3. Benzer Kod Bloglarından Kurtulun: Bir tasarım ya da yazılım yaptığınız zaman her sayfada aynı kodları yazmaktan kaçının. Bu tarz işlemler için Master Page ya da CS dosyalarını kullanmaya özen gösterin. Gereğinden fazla JS, CSS, CS ve diğer yardımcı eklentileri kullanmaktan da uzak durun. Kodlaması da gayet sade ve doğru olduğu sürece site hızınız artacaktır.

4. Görselleri Optimize Edin: Web siteniz görsel içerikliyse görsellerinizin boyutuna dikkat edin. 120x120 şeklinde bir alana 1500x1500 boyutunda görsel koymanız server tarafında şişmeye ve sitenizde yavaşlık oluşmasına sebep olacaktır. Ayrıca https://tinypng.com/ adlı siteyi kullanarak görsellerinizin boyutunu düşürebilirsiniz. Bu işlemi yaptığınızda görsellerin kalitesi bozulmayacaktır.

5. Sıkıştırılmış Dosyalar: Gzip metodunu kullanarak dosyalarınızı sıkıştırıp server adresinize yükleyebilirsiniz. Ayrıca HTML ya da C# veya PHP kodlarınızı da tamamladıktan sonra alt alta yerine yan yana yazın. Her satır sitenize ayrı bir boyut katar. Bu işlemi compress adlı siteler ile yapabilirsiniz. https://www.textfixer.com/html/compress-html-compression.php adlı sayfa alanında gayet iyidir.