Valiz Temizlemenin Püf Noktaları
01.09.2021 / Genel
Tatil sonrası valiz temizliğine özellikle korona döneminde ekstra özen göstermeniz için işte size bavul temizliğine dair birkaç öneri.
Seyahat sonrası eve geldiğinizde bavulları boşaltıp hemen temizliğe başlarız. Çünkü tatil yerlerinde valizlerimiz ortak kullanım alanlarında her yere temas etmiş oluyor. Bu da beraberinde birçok mikrobu taşımasına sebep oluyor.
Peki bavul temizliği yaparken nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Bavul temizliğine dair öneriler nelerdir? İşte size bavul temizliği ile ilgili birkaç önemli püf noktası.
-
Bavul temizliğine başlamadan önce ilk olarak çekme kolu ve tekerlekler gibi sık temas edilmiş yüzeyleri en az %80 alkol içeren dezenfektan içeren mendillerle temizleyin. Bu sayede mikrop ve virüslerin biriktiği yerleri steril etmiş olursunuz.
-
Bavul temizliğine başlarken içinde bulunan tüm eşyaları boşalttığınızdan emin olun.
-
Bavulun içinde birikmiş olan toz ve kırıntıları elektrik süpürgesi kullanarak temizleyebilirsiniz. Elektrik süpürgesi yoksa bavulu açık havada ters çevirerek silkeleyin.
-
Az miktarda çamaşır deterjanını suya karıştırarak bir bez yardımı ile bavulunun içini temizleyebilirsiniz. Özellikle iç kısımda oluşmuş lekeler için kullanabileceğiniz bir diğer karışım ise az miktarda karbonat ile karıştırılmış su olabilir. Bir miktar sıcak su ve bir tatlı kaşığı karbonat birbirine karıştırılarak bir diş fırçası ile inatçı lekelerden kurtulabilirsiniz.
-
Yine eski bir diş fırçası ile tekerleklerin arasını veya ulaşılması zor olan alanları fırçalayabilirsiniz.
-
Valizin eskimemesi, zarar görmemesi için dış malzemenin yapısına uygun temizlik ürünü ve temizleme yöntemlerinin tercih edilmesi önemlidir.
-
Plastik dış yüzeyli bavullar dayanıklı bir yapıya sahip olduklarından deterjanlı su ile kolaylıkla temizlenebilir. Sert plastik yüzeyli bavulları duşta tazyikli suda da yıkayabilirsiniz. Su izi kalmaması için bavulu temiz ve kuru bir bez ile kurulayabilir, güneşli bir ortamda içinin kurumasını sağlayabilirsiniz.
-
Kumaş bavullar, kumaş cinsine uygun bir deterjan ve hafif nemli bir bez ile temizlenebilir, kumaşa işlemiş inatçı lekeler varsa karbonatlı su karışımından destek alınabilir.
-
Deri valizler için su kullanmaktan kaçınmalı, deri yüzey temizliği için üretilmiş özel kimyasal temizleme ürünlerini tercih etmelisiniz.
-
Temizlik tamamen sona erdiğinde bavulu açık havada kurumaya bırakın.