2020 Manzara Fotoğrafçılığı Ödülleri

04.12.2020 / Kültür / Sanat / Çevre

Dünyanın dört bir yanından gelen binlerce fotoğraf, yedincisi düzenlenen Uluslararası Yılın Manzara Fotoğrafçısı yarışmasını onurlandırdı.

2020 Manzara Fotoğrafçılığı Ödülleri

Güçlü portföyüyle Yılın Uluslararası Peyzaj Fotoğrafçısı, 24 yaşındaki Hong Konglu fotoğrafçı Kelvin Yuen oldu. Galibiyetini daha da etkileyici kılan ise Yuen’in fotoğrafçılığa henüz altı yıl önce başlamış olması. Manzara fotoğrafçılığının, büyüyen kentsel çevrenin dışında yeni bir yaratıcı çıkış noktası yakaladığını ifade eden sanatçı şunları söylüyor:

Manzara fotoğrafçılığının en sevdiğim yanı bana kendimi anlama şansı vermesi. Açık havada çalışırken birçok belirsiz koşulla başa çıkmam gerekiyor. Uykusuz kalmak, bir fırtınanın içinde çekim yapmak ve yolları olmayan alanları keşfetmek… Bu zorluklar, problem çözme becerilerimi geliştirdi ve bana hayatımda hiç beklemediğim bir yere ulaşma fırsatı verdi.

Beş özel kategoride kazanan tüm fotoğrafçılar, toplamda 10 bin dolardan oluşan nakit ödülü paylaşacak. Bu harika görsel şölenden bazı kesitleri görmek için galerimizi ziyaret edebilir ve kazananların ve en iyi 101 fotoğrafçının çalışmalarının yer aldığı e-kitabı ücretsiz bir şekilde yarışmanın web sitesinden indirebilirsiniz.

2020 Manzara Fotoğrafçılığı Ödülleri Galeri