Müşteri İlişkileri Yönetimi’nin Kapsamı
Müşteri odaklı stratejiler geliştiren, müşteri verilerini toplayıp analiz ederek işletme süreçlerini optimize eden geniş bir kapsam sunar.
Albatros Kuşu olarak da bilinen Divane Kuşu’nun diğer ismi ise Albatros kuşudur. Eğer dişisi ölürse erkek olan taş yiyerek intihar eder.
Dünyanın en sadık kuşları arasında üst sıralarda yer alan Divane Kuşunun bu hareketi sonucu “Aşkından divaneye döndüm” sözü türetilmiştir.
Albatros, Diomedeidae familyasını oluşturan kuş türlerine verilen bir isimdir. Kanatları hariç albatros kuşlarının vücutları beyazdır. Pek az gri ve kahverengi olanları vardır. Hayatlarının çoğunu açık denizlerde saatlerce avlanmakla geçirirler.
Suda uyuyan ve su üzerinde beslenen albatros kuşları sadece yumurtlamak ve kuluçkaya yatmak amacı ile kıyıya çıkarlar. Dişi albatros kuşları senede sadece bir kere yumurtlarlar.
Kanat uzunluğu 4 metreye ulaşabilir. Kanatlarını sabitleyen özel bir kiriş yapısı (omuz kilidi) sayesinde fazla kas enerjisi harcamadan bunları açık tutmayı başarırlar. En uzun kanat açıklığına sahip olan kuştur.
Hayatının ilk senelerini uzun bir süre tek başına geçiren albatros kuşları, yeterli erişkinliğe varana kadar yalnızdır. Kendisine uygun eşi bulduktan sonra ise ömrünün geri kalanını yalnızca eşiyle birlikte geçirir. Eşler birbirlerine son derece saygılı ve centilmendir. Saatlerce birbirlerine sevgi gösterilerinde bulunurlar.
Dişi albatros senede bir tek beyaz yumurta yumurtlar. Eşler nöbetleşerek kuluçkaya yatarlar. Eşlerden birisi denizde iken diğeri yumurtanın üzerinde bir hafta kadar oturabilir. 80 günlük kuluçka devresinden sonra çıkan yavruyu 8 - 9 ay sindirilmiş besinleri gagasına kusarak beslerler.
Divane Kuşu’nun Rivayetleri
Tek eşli olarak hayatlarına devam eden Albatros Kuşu, eşini ölünce taş yutarak intihar edermiş. “aşkından deli divaneye döndüm” sözü de buradan gelirmiş. Eğer yediği ilk taş ile ölmezse ikinci taşı da yermiş. Yine ölmezse boğazı yırtılıncaya kadar bağırırmış.