Dış Mekan LED Ekranlar için En İyi Uygulama Yöntemleri
Reklamcılık sektöründe dış mekan led ekran modelleri çok önemli bir konuma ulaştı. Artık başarıya ulaşmak isteyenler LED ekran kullanıyor.
Diyetisyenler, sağlıklı bildiğimiz o besinlerin bol miktarda tüketilmesinin sakıncalı olduğunu ve dikkat etmemiz gerektiğini belirtti.
Sağlıklı bildiğimiz besinlerde fazladan tüketim yapabiliyoruz. Bilmeden fazlasıyla tükettiğimiz besinler ise çeşitli hastalıklar olarak bize geri dönebiliyor. Sağlıklı bildiğimiz besinleri tüketirken porsiyon hesabı yapmalıyız. Aşağıdaki bilgiler genel olup, denemeden önce kendi diyetisyeninize danışmayı unutmayın. İşte o besinler..
Kuruyemişler, içerisinde bol miktarda yağ ve omega 3 içermektedir. Aşırıya kaçmadan tüketilen kuruyemişler, beyin gelişiminde oldukça faydalıdırlar. Bitkisel kaynaklı besinler oldukları için enerji içerikleri yüksektir.
Gün içerisinde tüketilmesi gereken kuruyemiş miktarı yarım avuç fındık, 3-4 adet tam ceviz ya da 10 adet badem olarak belirtiliyor.
Özellikle sabahları vazgeçilmezimiz olan peynir, günün her öğününde tercih ediliyor. Birçok çeşidi bulunan peynirin enerji ve besin değerleri de oldukça yüksektir. İçerdiği protein ve yağ sebebiyle süt grubunda değil et grubunda değerlendirilir.
1 kibrit kutusu peynir (Yaklaşık 30 gr), 1 köfte büyüklüğünde etle eşdeğer besin içeriğine sahiptir. Artık dilimizde kalıplaşmış olan “süt içmiyorum ama peynir yiyorum” cümlesi de aslında yanlış bir bilgidir. Peynir, süt ile değil de et ile kıyaslanmalıdır.
Peynir, içerdiği yap bakımından kilo almanıza yardımcı olur. Peynirler yüksek kalorili oldukları için, kahvaltılarınızda oldukça az miktarda tüketmeye bakınız.
Posa değeri yüksek olan bakliyatlar, sağlığımız açısından oldukça faydalıdır. Kuru bakliyatlar, en önemli protein kaynağıdır. Hayvansal gıdaların içerdiği kolesterolü içermezler.
100 gram kuru baklagil yaklaşık olarak; 25 gram protein, 5 gram lif, 1,5 gram yağ içerir. Kalsiyum, demir, B12 vitamini dışındaki B grubu vitaminleri, E vitamini ve bakır içerikleri de yüksek olan baklagiller haftada en az 2 kez tüketilmelidir.
Fakat, tüketirken porsiyona dikkat etmemiz gerekiyor. Protein içeriği yüksek olan baklagiller, karbonhidrat grubunda yer alırlar. 4 yemek kaşığı bakliyat 1 dilim ekmeğin kalorisiyle eşdeğerdir.
Meyveler birer vitamin ve mineral deposudur. Vücudumuzun posa ihtiyacını karşılarlar. Ayrıca çok iyi antioksidanlardır. İçlerinde yüksek miktarda A ve C vitamini içerirler
C vitamini, vücudun kendini hastalıklara karşı koruması ve başka vitamin, minerallerin emiliminde etkindir. Günlük C vitamini ihtiyacı erişkinler için 60, gebelikte 80-90, sigara içen bireyler için ise 100-200 miligramdır.
Kahvaltılarımızın en özel besinlerinden olan tereyağı, aynı zamanda yemeklerde de kullanılıyor. İçerisinde barındırdığı antioksidanlar ile tereyağı, vücutta bulunan serbest radikallerin olumsuz etkilerini azaltırken bağırsak, mide gibi iç organların sağlığını olumlu yönde etkiler.
Kemik gelişimini arttıran tereyağı, kas ve eklem ağrılarının azalmasına yardımcı olur. Tereyağı, içerisinde yer alan A vitamini sayesinde de göz sağlığımız için de önemli bir besin kaynağıdır. Cildimizin erken yaşlarda yaşlanma etkilerini de ortadan kaldırır.
Ülkemizde çokça tüketilen bir yağdır. Özellikle kalp ve damar hastalığı olanların doymuş yağ içeriğinden dolayı mutlaka kaçınması gerekmektedir. Aşırı yağ alımı insülin direncini arttıracağından diyabetli hastalarında aşırı tüketmemeye özen göstermeleri gerekmektedir.
Yaklaşık %80’i yağdan oluşan tereyağı, kilo almanın da en önemli sebeplerindendir. Fazla tüketildiği durumlarda birçok kronik hastalığın oluşmasında etkili olabiliyor.
Tereyağının yanında olmazsa olmaz besin kaynağı bal hem ekmeğin üzerinde hem de yoğurt içerisine tüketebiliriz. Ayrıca bitkisel çaylar ile birlikte de bol miktarda tüketilebiliyor.
Doğal olarak üretilen saf nitelikli ballar, kabızlık, öksürük, nezle gibi rahatsızlıkların tedavisinde doğal ilaçlar olarak görev yaparlar. İçerdikleri vitamin, aminoasit ve mineraller sayesinde büyüme çağındaki çocukların bedensel gelişimlerine olumlu katkılar sağlayan bal, bağışıklık sisteminin gelişmesinde önemli rol oynar. Tabi tüm bu söylediklerimiz doğal ballar için geçerlidir. Sahte ballar kesinlikle zararlıdır.
Balın kalori içeriği 100 gramında, 300 kalori olduğu unutulmamalıdır.
Özellikle kışın bol miktarda tüketiriz. Sobanın üzerinde ya da kısık ateşte kavurduğumuz kestane, düşük kalorili ve minarel, vitamin bakımından da oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Güçlü bir antioksidan olan kestane folik asit ve C vitamini açısından da çok zengindir.
Kalp sağlığını koruyan kestane, içeriğindeki potasyum ile kan basıncını düzenler. Aynı zamanda bir B vitamini deposudur. Karbonhidrat içeriği yüksek olan kestanenin 3-4 adedi 1 dilim ekmeğe eşdeğerdir.