Enformasyon: Bilgi Çağının Temel Taşı
Enformasyon, bilginin işlenmemiş hali olarak tanımlanabilir.
Hemiptera takımının Ağustos böceğigiller familyasından böceklerin ortak adıdır. Türlerin çoğu Cicadidae familyasındandır.
Koro halinde çıkardıkları yüksek sesle sıcak yaz günlerinin sembollerinden Ağustos böceklerinin yüzlerce farklı türü bulunduğu ve kimi türlerinin 17 yıl boyunca toprak altında yaşadığı bilinir.
Larva halinde topraktan çıkan Ağustos böcekleri, kabuklarından sıyrıldıktan hemen sonra kanat kazanır. Dişilerce ağaç dallarındaki yarıklara bırakılan yumurtalar bir süre sonra larva olarak yeniden toprağa döner ve yeryüzüne çıkacakları anı bekler.
Dişileri ötmeyen bu böceklerin erkekleri ise birkaç haftalık ömürlerinde eş adaylarının ilgisini çekebilmek için gün boyu karın zarlarını titreterek meşhur seslerini çıkarır.
Sıcak yerlerde kendilerine özgü koro şeklindeki ötüşleri ile hemen tanınırlar. Ankara yöresinde dişbudak Ağustos böceği bulunur. Bazı yörelerde Cırcır Böceği ismi ile anılır.
Çin, Malezya, Burma, Kongo ve Latin Amerika'da yiyecek olarak kullanılan Ağustos böceklerinin daha iri olan dişileri tercih edilir. Isırığı tehlikeli değildir. Çoğunlukla insan vücudunu, ağaç ve bitki gövdeleri ile karıştırdığında ısırır.
Ağustos böcekleri genellikle tarım zararlıları arasında sayılmasa da, sayılan çok olduğu zaman dişinin bıraktığı yumurtalar genç fidanlara zarar verebilir. Ağustos böceklerinin çoğunlukla tropik bölgelerde, çöl, çayır ve ormanlarda yaşayan türleri bilinmektedir.
Her yıl yalnız yaz ortasında görünen Tibicen ve başka türden Ağustos böceklerinin yanı sıra dönemsel olarak ortaya çıkan türleri de vardır. Bunların en çarpıcı ve en iyi bilinen örneği, 17 yıllık Ağustos böceği ile 13 yıllık Ağustos böceğidir.
Değişik türler, ötüşleri, davranış biçimleri ve vücut yapıları arasındaki farklarla kolayca birbirinden ayrılabilir. Bununla birlikte, bütün türlerin erkeğinde ortak olan üç aynı ötüş nedeni vardır: