Kısıtlı Modu Kapatmak
Yeni bir hat aldınız telefonunuza takıp kullanmaya başladıktan sonra mobil veri açıkken youtube’da kısıtlamalar mı yaşıyorsunuz?
İlk aylarda bebeklerde görülen reflü aslında korkulacak bir durum değildir. Sadece alınması gereken bazı önlemler vardır.
Biz anneler için bebeğimizin karnının doyması özellikle de anne sütünü bolca alması çok önemlidir. Her fırsatta bebeğimiz için müthiş faydalı anne sütünü ağzına dayamak isteriz. Çünkü özellikle ilk 6 ay bebeğimizin başka hiçbir besini yoktur, olmamalıdır da.
Bebeğimiz ilk aylar çok sık emmek ister. Biz de zaten bunun için dua ederiz. Onu kucağımıza alıp o tatlı yumuk yumuk gözlerinin içine bakarak geçirdiğimiz emzirme saatleri bizim için ne kadar da kıymetlidir.
Hal böyleyken her ağzına giren sütü dakikalar içinde kusan bebekler ise bizi hayal kırıklığına uğratır. Bir yandan sütünüzün bebeğe yaramadığıyla alakalı duyumlar canınızı sıkarken, bir yandan da bebeğinizin en kıymetli besininden yararlanamadığını düşünüp kahrolursunuz.
Hâlbuki durum pek de böyle değildir; ne sütünüz faydasızdır ne de bebeğiniz anne sütünden mahrum kalmıştır. Bebeklerdeki reflü denen olay aslında sadece mide kapakçığının gevşekliğiyle alakalıdır. Çok fazla süt alan mide bunu boşaltmak ister. Miktarını ayarlayamadığımızdan kaynaklanır aslında.
Bu durumu azaltmak için, bebeğinizi az miktarda sık sık emzirebilir, reflü yatağı kullanılabilir, eğer yoksa yüksek yastıkta yatırabilirsiniz. Emdikten sonra en azından on beş dakika kadar bebeği dik konumda tutmak ve yatırmamak da oldukça faydalı olacaktır.
Doktorların verdiği ilaçların yüzde yüz işe yaradığını söyleyemiyorum. Muhtemelen o da bebekten bebeğe değişiklik gösteriyordur. Bebeğime kullandığım ilaçlar üç hafta boyunca hiçbir değişikliğe sebep olmadığından kullanmamayı uygun gördüm.
Bu durum genelde beşinci aydan itibaren azalmaya ve altıncı ayda nerdeyse tamamen geçmeye başlıyor. Bunun sebebi ise bebeğin artık oturarak beslenmesi ve katı gıdalara başlaması.