Kronik Yorgunluk Sendromu Nedir?
Kronik yorgunluk sendromu, kişinin ne kadar dinlenirse dinlensin kendisini yorgun hissetmesidir. Kronik yorgunluk sendromunu hakkında herşey
Mardin, Türkiye'nin en eski ve en tarihi yerlerini barındıran şehirler arasında ilk sırada gelir. Midyat ise en çok bilinen tarihi ilçedir.
Dillerin (Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice) ve dinlerin (İslam, Hristiyanlık ve Êzîdîlik) buluşma noktası olan Midyat, MÖ 9. yüzyıl Asur tabletlerinde Matiate olarak tanımlanır. "Matiate", Aramice/Süryani bir isimdir ve "mahallesim", "vatanım", demektir.
Midyat, müze kent olarak bilinen Mardin kent merkezine 1.5 saat uzaklıkta yer alır. Tarihi evlerin, taş konakların, kemerli geçitlerin, minare gibi yükselen çan kuleleriyle Süryani kiliselerinin bulunduğu muazzam bir bölgedir. Gümüş, telkâri, el sanatları açısından önemli bir yöre olan ilçe, turistik bakımdan eşsiz özelliklere sahiptir.
Deniz seviyesinden 1070 metre yükseklikte yer alan Midyat, Mardin ilinin en geniş ve nüfus bakımından en kalabalık ilçesidir.
Midyat'da Müslüman olarak Kürtler, Türkler ve Araplar yaşarken Hristiyan dinine mensup Süryaniler, Ermeniler ve Keldaniler yaşamaktadır. Hristiyanlar kendi aralarında çok az sayıda olmak kaydı ile Süryanice konuşmaktadır, Keldanice ve Ermenice bu bölgede unutulmuş dil gruplarıdır ve konuşulmamaktadır.
Midyat'da bu dinlerin yanı sıra sayıları çok az olmakla beraber Yezîdî dinine mensup insanlar da yaşamaktadırlar. Bu nedenle Midyat'a "Diller ve Dinler Şehri" denir.
Midyatlı halkın geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. 2000’li yıllarda ise tarih kokan şehir birçok dizi ve filme konu olmuştur. Çekilen diziler ve filmler unutulmak üzere olan Telkâri (Gümüş İşleme) sanatını tekrar canlandırmıştır.
Midyat'a bağlı birçok köy ve belde bulunmaktadır. 55 köy ve 6 belde bağlıdır. Bu köy ve beldelere bağlı birçok mezra da bulunmaktadır. Bugün bu mezraların çoğunda kimse yaşamayıp, dışarıdan gelen Koçerlerin hayvanlarını barındırabileceği yer olarak ve mera alanı olarak kullanılmaktadır.
Midyat’ta Gezilecek Yerler